Читај ми!

Србија против Француске, борба за бронзу

Тест воље и одлучности два тима која су многи "видели" у финалу Евробаскета. Домаћин спасава част, Србија доказује да је пораз од Литваније представљао само лош дан. Судар двојице најбољих плејмејкера Европе. Милоша Теодосића и Тонија Паркера. Меч за бронзану медаљу, Први програм РТС-а, од 13.50 часова.

После седам победа на Европском првенству, Србија је забележила први пораз - и то када смо најмање очекивали, од Литваније у полуфиналу. Слично је прошла и Француска, поразом од Шпаније, али времена за сузе нема, предстоји борба за бронзу.

Две екипе које су можда и највише показале у досадашњем делу такмичења ипак се неће борити за злато, већ за "утешну награду" - бронзану медаљу. Меч који мало ко воли да игра ипак доноси одличје, а самим тим и уписивање у кошаркашку исотирју.

Француска је домаћин турнира, до недеље увече и владајући шампион Европе. "Триколори" су имали дан више за одмор, па према већини параметара важе за фаворита у мечу против Србије.

"Орловима" је пораз од Литваније изузетно тешко пао. Селектор Ђорђевић каже да је било и суза, али ипак сви заједно морају да консолидују редове, како рад и труд целог лета, а нарочито на самом шампионату, не би пао у воду.

Није срамота бити трећи у Европи, то знају сви који су се икада активно бавили спортом. Желели су више, желели су сам врх, али евентуалним освајањем бронзе поново ће устоличити Србију као једну од најозбиљнијих кошаркашких нација данашњице.

Меч за треће место на Евробаскету игра се у Лилу са почетком од 14 часова, уз директан пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара