Читај ми!

Србија без финала, за треће место са Французима

Србија – Литванија 64:67 (крај). Кошаркаши Србије поражени су од Литваније у полуфиналу Евробаскета. "Орлови" нису имали решења за снажну одбрану Литванаца, на крају су изгубили у неизвесној завршници. Србија ће против Француске играти за треће место на турниру у недељу од 14 часов, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Србија неће играти финале Евробаскета. У врло занимљивом и чврстом полуфиналу са Литванијом, "орлови" нису имали снаге да у финишу меча стигну предност ривала и остваре зацртани циљ - Литванија ће у великом финалу играти против Шпаније.

По ко зна који пут на шампионату, почетак српских кошаркаша био је прилично нервозан. Литванци су то искусно искористили за рану предност (14:7), али су се изабраници Саше Ђорђевића некако враћали у живот.

Имала је Литванија и више од десет поена предности, на почетку последње четвртине и девет, али су обе екипе играле у налетима, па је Србија константно смањивала предност ривала, све до самог краја.

Милош Теодосић је нестварном тројком смањио предност Литваније на само један поен, 13 секунди пре краја меча, да би Сеибутис погодио само једно слободно бацање.

Лопта је стигла у руке Богдана Богдановића, који је покушао соло-продором да донесе изједначење и продужетак, али је, уз контакт са противником, промашио кош, док су судије меча остале неме.

Имала је Србија и последњи напад на мечу, на минус три и пет секунди до краја, али се све некако закомпликовало, па ће се Литванија у недељу, као и пре две године, борити за златну медаљу.

Борили су се наши момци, противник је у овом тренутку био бољи. Или бар снажнији...

Осим борбе за медаље, Србија је пропустила прилику да се директно пласира на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године, али за то ће имати још једну прилику на квалификационом тунриру наредне године.

Србија ће одиграти још један меч на шампионату, за треће место, а противник ће бити домаћа селекција Француске. Тај меч на програму је у недељу од 14 часова, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Овако је протекло полуфинале између Србије и Литваније:

23.01 - Крај, Литванија - Србија 67:64.

Могло је и другачије да се заврши... Литванија на крају имала више снаге и дошла до заслужене победе.

Теодосић меч завршио са 16 поена, Радуљица и Бјелица по десет. Код победника, Валанчијунас 15, Кузминскас и Сеибутис по 13. 

22.57 - Невероватна тројка Милоша Теодосића, којом Србија, 13 секунди пре краја, смањује предност Литваније на 65:64.

22.42 - До краја меча остало је нешто мање од шест минута, Литванија води са 54:53.

Обе екипе играју у налетима, тренутно је моментум на страни Србије, која је успела да стигне предност противника од девет разлике, почетком последње деонице.

Можда битна информација, Литванци су испунили бонус, Србија има само један тимски фаул у последњој четвртини.

22.28 - Мали број поена у трећој четвртини, на жалост, Литванци су постигли више, па после 30 минута игр имају предност - 48:43.

Радуљица 10 поена, Теодосић и Богдановић по девет. Валанчијунас најефикаснији на мечу са 15, разиграо се и Кузминскас са 11.

22.15 - Тројком Богдановића, Србија на средини треће четвртине поново прилази на поен заостатка - 39:40.

22.06 - Настављен је меч у Лилу.

21.51 - Србија завршава прво полувреме серијом 9:0, па Литванија после 20 минута игре има само поен предности - 35:34.

Теодосић девет поена, Радуљица осам, Бјелица и Марковић по пет. Код Литваније, Валанчијунас има 11 поена, Калниетис шест, уз шест асистенција.

21.42 - Три минута до полувремена, Литванија одржава предност, сада је 35:25.

21.31 - Три минута игре у другој четвртини, Литванија има двоцифрену предност - 28:17, Ђорђевић тражи тајм-аут.

Лоша игра у нападу Србије, Литванци некако стижу до поена и повећавају предност стечену у првих 10 минута.

21.22 - После прве четвртине, Литванија води са 22:17.

Литванци су просто збунили српске кошаркаше јаком одбраном, док у нападу играју сасвим солидно. Валанчијунас најефикаснији на мечу са осам поена. Калниетис има шест, по пет су сакупили Мачијулис, Теодосић и Бјелица.

21.13 - Нешто бољи почетак меча за Литванију, која на средини прве четвртине води против Србије са 11:7.

Изузетно чврста одбрана Литваније не дозвољава "орловима" креативност у нападу. Теодосић пет поена, колико и на другој страни Мачијулис.

21.01 - Почео је меч у Лилу. Идемо, момци!!!

20.59 - Почетне петорке две екипе: Србија - Теодосић, Марковић, Калинић, Бјелица и Кузмић; Литванија - Калниетис, Сеибутис, Јанкунас, Мачијулис и Валанчијунас.

20.57 - Одвиране су химне две земље, сада је све спремно за почетак меча у Лилу.

20.53 - Представљени Литванци, представља се и екипа Србије.

Број коментара 81

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару