Читај ми!

Ђилас и Бодирога задовољни игром и резултатима

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас изјавио да верује да ће репрезентација ове године, поред златне медаље у женској конкуренцији, освојити и злато у конкуренцији кошаркаша на Европском првенству. Исту процену има и Дејан Бодирога, који сматра да смо питање тренера решили на дужи рок.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства пошто је победила Чешку са 89:75, што је био повод новинарима за разговор и са нашим кошаркашким функционерима.

"Резултат је сјајан, атмосфера је добра, хемија, то је највећи квалитет наше екипе. Према статистици, нема ниједног нашег играча међу прва два-три, али играмо заједно и онда схватите зашто смо најбољи у Европи и да ћемо то показати. Верујем да ћемо бити земља која ће имати злато у мушкој и женској конкуренцији на Европском првенству и да по свему то заслужујемо", рекао је Ђилас новинарима у Лилу.

"Верујем да ће како дође полуфинале, а верујем и финале, играти све боље. Најтеже је играти утакмице у којима сви очекују да у петом минуту буде 15 разлике и да то лагано обавите. То је много тешко", каже Ђилас.

Српске извештаче занимало је да ли ће досадашњи председник Кошаркашког клуба Партизан Предраг Даниловић добити функцију у Савезу. Ђилас је рекао да то у овом тренутку није опција.

"Имали смо скупштину пре седам-осам месеци, у овом тренутку то није опција. За људе као што су Даниловић и (Дејан) Бодирога, момке који су правили српску кошарку, увек има места. Лако ћемо наћи шта би ко могао да ради. Али сада је тежиште на ових 12 момака и стручном штабу, као и пре два месеца на Марини Маљковић и девојкама", рекао је Ђилас.

Председник Комисије за такмичење Фиба Европа Дејан Бодирога рекао је да је задовољан игром репрезентаије Србије и да мисли да екипа "може до краја", као и да је питање тренера решено на дужи период.

"Против Чешке смо контролисали утакмицу, они су се добро припремили, гледали да нам парирају, али је на крају изашао квалитет и заслужено смо победили. Заслужили смо овакву позицију с оним што смо приказали у групној фази, да у осмини финала и четвртфиналу имамо погоднијег ривала, сада нас чека оно најлепше", рекао је Бодирога.

Бивши репрезентативац навео је да је питање тренера решено на дужи период.

"Мислим да је то нормалан след и да смо решили питање тренера на дужи период. Имамо генерацију која је дуго заједно и која је у најбољим играчким годинама. Има зрелост, играчи се познају и добра је хемија тима. То је додатни квалитет ове генерације", рекао је он.

Бодирога је навео да мало тимова може да се похвали тиме да у екипи има играче као што су Немања Бјелица, Милош Теодосић и Богдан Богановић, али је и навео да и остали играчи дају допринос.

"Имамо квалитет који ретко која репрезентација има. Бјелица игра као додатни плеј, само треба да настави са добрим играма. Теодосић има визију, тим игра добро с њим, види оно што други не виде. Сјајан је, а ништа мање од њега и Богдановић. Мислим да можемо да идемо до краја, биће неизвесно, али мислим да смо бољи и од Италијана и од Литванаца", рекао је Бодирога.

Кошаркаши Србије играће у петак од 21 час у полуфиналу Европског првенства против Литваније, која је после продужетка победила Италију са 95:85. Полуфинални дуел можете пратити у преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару