Читај ми!

"Орлови": Чешка је озбиљна екипа, неће бити лако

Кошаркаши Србије једногласни у оцени да дуел са Чешком (средa, 18.30) у четвртфиналу Евробаскета неће бити нимало лак. Штавише, биће врло неугодно играти против тима без класичне петице (ту позицију покрива Јан Весели). Осим некадашњег кошаркаша Партизана, изабраници Александра Ђорђевића апострофирају и Томаша Саторанског као играча од кога прети највећа опасност.

Кошаркашки репрезентативац Србије Драган Милосављевић рекао је да је Чешка озбиљна и борбена екипа и да очекује тешку утакмицу у четвртфиналу Европског првенства.

"Направили су изненађење и победили Хрватску у осмини финала. Имају много озбиљних играча, знамо их из Евролиге, знамо Јана (Веселог), који је играо у Партизану. То је озбиљна екипа, има карактер, чврста је и бори се до последњег минута. Очекује нас врло тешка утакмица", рекао је Милосављевић.

Кошаркашка репрезентација Србије у среду у Лилу од 18.30 игра против Чешке у четвртфиналу Европског првенства.

Србија је у осмини финала победила Финску са 94:81, а Чешка је победила Хрватску са 80:59.

"Они играју атипично, са Веселим на петици, играју брзо и агресивно. Погледали смо мало утакмицу са Хрватском, играли су добро", додао је Милосављевић.

Утакмице нокаут фазе играју се у Лилу, на фудбалском стадиону који је претворен у халу за Европско првенство. Милосављевић је рекао да екипа није навикла на такав амбијент, али да је лепо играти у таквој хали. Он је додао да се екипа одморила и да ће бити спремна и свежа за утакмицу.

Богдан Богдановић је рекао да највећа опасност из чешког тима прети од Веселог и Томаша Саторанског.

"Нисмо могли да обратимо максималну пажњу на њих упоредо са нашом групом. Изненадили су, добили су важну утакмицу (против Хрватске). Показали су квалитет и хемију у екипи. Одлично се слажу, има много атлета у екипи са озбиљним и искусним играчима, и одатле прети опасност, посебно од Веселог и Саторанског", рекао је Богдановић.

Упитан како играти против екипе која нема класичног центра, Богдановић је рекао да против Чешке треба играти "пасом више и додатним продором".

Центар Србије Мирослав Радуљица истакао је да је скаутинг екипа репрезентације добро обавила посао и да екипи олакшава сваку утакмицу.

"Можда су Чеси направили изненађење, али не гледа се рејтинг, зато је и занимљиво. Можда је било изненађење. Нисмо много ухватили њихов дуел, можда једну четвртину, али наш скаутинг је обавио феноменалан посао", рекао је он.

Чешки кошаркаш Јан Весели недавно је рекао да ће играти на "петици" против Србије, како би могао да се рве под кошем са Радуљицом.

"Не значи да ја морам да играм против њега, имамо ми петице које нису класичне, можемо да ставимо било кога", рекао је Радуљица.

Он је навео да је игра у осмини против Финске била нешто лошија због незгодног пута из Берлина у Лил, али да то није изговор.

"То је била друга хала, обавили смо један тренинг, али то не треба да буде изговор. Можда смо због тога били мало нервозни, али најважније је да смо добили и ушли у четвртфинале", рекао је Радуљица.

Новак Ђоковић, који је по други пут у каријери освојио Ју-Ес опен, рекао је да ће можда доћи у Лил да гледа утакмице репрезентације на Европском првенству, а српски репрезентативци су истакли да би волели да га виде у публици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару