Читај ми!

Фински лед пробијен тројкама, Србија у четвртфиналу!

Србија – Финска 94:81 (крај). Кошаркаши Србије савладали Финску и пласирали се у четвртфинале Евробаскета. Незаустављиви Радуљица и далекометна паљба "орлова" неутралисали изузетно неугодне Финце. У четвртфиналу у среду противник Чешка, која је раније елиминисала Хрватску.

Србија је у четвртфиналу Европског првенства. После велике борбе, која је трајала готово 35 минута, "орлови" су савладали Финску (94:81) и нашли своје место међу осам најбољих на континенту.

Наредни ривал биће селекција Чешке, која је нешто раније савладала Хрватску са 80:59.

Србија је изузетно нервозно почела меч у Лилу. Уз то, Финци готово да нису промашивали у првој деоници, па је изгледало да ће то бити тежак и неизвестан меч.

Ипак, "орлови" већ до полувремена стижу до вођства, самопоуздање се подигло, као и проценат шута у другом полувремену, нарочито за три поена.

Први на сцену ступа Мирослав Радуљица, који је сјајно користио асистенције наших спољних играча и просто се играо са финским центрима. На крају, најпопуларнија брада у Србији стигла је до 27 поена.

Када се уморио центар, ред је дошао и на тројкаше. Три везане тројке у трећој четвртини донеле су Србији предност већу од десет поена, а три везане тројке у последњој деоници донеле су и безбрижну завршницу сусрета.

Бјелица је одиграо одличан меч, са 19 поена и 14 скокова доминирао под оба коша, док је Теодосић стао на осам поена постигнутих у првом полувремену, али уз чак девет асистенција.

Финци су се држали док их је ишао шут за три поена. На крају, Салин је завршио меч као најефикаснији са 26 поена, Џамар Вилсон је додао још 15.

Србија свој четвртфинални меч игра највероватније у среду против Чешке, а термин одигравања тог меча биће накнадно објављен.

Овако је протекао меч осмине финала Србија – Финска:

16.07 – Крај, Србија – Финска 94:81.

Србија је у четвртфиналу! Дуго је трајала борба са незгодним Финцима, на крају је Србија дошла до победе њиховим оружјем – тројкама.

15.55 – Две тројке Симоновића, а онда и Ерцега и Србија први пут бежи на више од десет поена предности – 83:70. До краја меча шест и по минута, тајм-аут за Финце.

15.48 – После три одигране четвртине, Србија води са 71:64.

Радуљица незаустављив са 27 поена, Бјелица 13 поена, 11 скокова, Теодосић осам поена, седам асистенција.

Салин одличан у финском тиму са 20 поена (тројке 4/5).

Поново се мучимо са Финцима, али три везане тројке (Богдановић, Бјелица и Ерцег), као и фантастични Радуљица, доносе Србији фину залиху пред последњих десет минута.

15.39 – Само Радуљица постиже поене за Србију (25 поена), па "орлови" на средини треће четвртине воде са 58:55.

15.32 – Настављен је меч у Лилу.

15.17 – Полувреме, Србија – Финска 48:43.

Србија од половине другог полувремена држи предност, највише захваљујући Мирославу Радуљици, али и бољој одбрани него на почетку меча.

Радуљица 15 поена, Бјелица 10, Теодосић осам, уз шест асистенција. Салин девет, Вилсон осам, Марфи седам за Финску.

15.03 – Тројком Теодосића уз звук сирене, Србија средином друге четвртине коначно долази до предности – 38:37.

14.50 – Финска на крају прве четвртине води против Србије са 24:23.

Финци одлични у шуту за три поена (4/8), Србија 1/4. Најефикаснији на мечу Бјелица са осам поена, Радуљица и Богдановић имају по четири. На другој страни, Салин има шест, Марфи пет поена.

14.38 – Нервозан почетак "орлова", па Финска на средини прве четвртине води са 12:11.

14.30 – Почео је меч у Лилу.

14.28 – Стартне петорке – Србија: Теодосић, Марковић, Калинић, Бјелица и Кузмић; Финска: Копонен, Хаф, Салин, Марфи и Ли. 

14.25 – "Боже правде" одјекује фудбалским стадионом у Лилу...

14.00 – Загревање кошаркаша Србије...

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару