Читај ми!

Ракочевић: Екипа има много квалитета

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић изјавио је да репрезентација игра фантастично на Европском првенству и да може да буде једна од најуспешнијих генерација.

"Екипа има много квалитета, свих 12 играча су спремни да допринесу доброј игри и радује то што су главни играчи, који можда нису у прве две-три утакмице били у доброј форми, сада прорадили. Има још простора за напредак, али за сада све изгледа фантастично", рекао је Ракочевић новинарима у Лилу.

Бивши репрезентативац Ракочевић, који је на Европском првенству први пут као функционер, рекао је да је на располагању екипи за помоћ и савет.

"Све је много другачије, ту сам ако могу да помогнем, да будем на услузи. Имам искуства, прошао сам све то, могу да помогнем саветима, али то су момци који су одиграли много утакмица и освојили медаље и трофеје са клубовима и репрезентацијама. Они знају шта треба да раде", рекао је он.

"Привилегован сам и пресрећан што сам био део екипе која је за две године освојила два злата, на ЕП и СП и када гедам са стране, видим да ова екипа има много талента. Из године у годину све боље изгледају, ово може да буде једна од тих генерација којих ћемо се сећати и рећи да су освојили много златних медаља", додао је Ракочевић.
Он је навео да у екипи увек има простора за напредак, али да "толико добро игра да су сви одушевљени и позитивни".

"Надам се да ће тако наставити. (Милош) Теодосић и (Мирослав) Радуљица су носиоци игре, ударне игле, али и остали су се добро показали, штета је неког издвојити. У свакој утакмици неко проради, очекујем да ће главни играчи обавити свој део посла, а рецимо (Богдан) Богдановић би могао да 'експлодира'. Има нападачки квалитет, може да веже више добрих потеза и постигне више кошева у низу. Има много играча који могу да направе корак више", рекао је Ракочевић.

Говорећи о Финској, Ракочевић је рекао да је то опасна екипа и да није случајно у осмини финала.

"Имали су пар добих утакмица, имају неколико натурализованих Американаца. Они су једна од оних екипа какве су Аустралија и Нови Зеланд, играју тотално атипично 40 минута, у истом расположењу и ритму целу утакмицу губили или побеђивали са 20 разлике", навео је он.

"Од почетка их треба спречити да се разиграју, играју много у шуту на три поена, јако су груби и тврди. Имали смо добру проверу у мечу са Исландом, сличне су екипе, с тим што су Финци за класу бољи", додао је Ракочевић.

Репрезентативац Србије Огњен Кузмић рекао је поводом утакмице са Финском да екипа мора да се концентрише на своју игру и да играо као до сада.

"Имали смо пет победа у најтежој групи и презадовољан сам резултатом. Надам се да ћемо наставити са победама. Прву годину сам у репрезентацији, задовољан сам, радимо и то је најважније. Одлично ми је у центарском тандему са Радуљицом, он игра напад, ја више у одбрани и помаже ми", рекао је Кузмић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару