Читај ми!

Нестеровић: Снага Србије је у 12 квалитетних играча

Генерални секретар Кошаркашког савеза Словеније Радослав Нестеровић изјавио је да је снага репрезентације Србије то што у тиму има 12 квалитетних играча.

"Србија је први део Европског првенства играла супер, сада крећу одлучујуће утакмице, мора да буде на највишем нивоу. Сигурно да (селектор Србије Александар Ђорђевић) Сале зна шта ради. Снага репрезентације је да има 12 играча и да који код да уђе на терен ритам и квалитет игре не пада. Они могу 40 минута да играју у истом ритму и на истом нивоу да се не осећа осцилација променама играча", рекао је Нестеровић новинарима у Лилу.

Европско првенство наставља се за викенд, а утакмице осмине финала играће се у Лилу. Србија ће у недељу играти против Финске од 14.30, а Словенија у суботу од 12 часова против Летоније.

"Словенија је први део одиграла добро, надам се да ће други да буде као српски прошлогодишњи у Шпанији", рекао је Нестеровић кроз осмех.

"Играмо сутра од 12 часова, то је чудно време, стигли смо јутрос у четири ујутро. Сигуран сам да играчи знају, имају много искуства и верујем да ће бити максимално спремни", додао је бивши кошаркаш Сан Антонија.

Новинари из Србије су га питали да ли је пратио ситуацију у свом бившем клубу, Партизану који је прошле недеље добио нову управу. За председника је постављен кошаркаш Минесоте Никола Пековић.

"Наравно да сам пратио. Дошло је до тачке где су биле потребне промене, нисам упућен у те ствари. Надам се да ће да крене на боље и ако крене биће врхунски, јер је и до сада било добро, а колико сам читао само са финансијске стране је било проблема. Надам се да ће да крене на боље доласком Николе и нових снага у клуб и да се Партизан врати тамо где је био до пре пар година", рекао је он.

Партизан није продужио сарадњу с дугогодишњим тренером, а Нестеровић је рекао да је Душко Вујошевић оставио печат за сва времена.

"За Дулета је безвезе да се прича, оставио је печат који ће остати за сва времена. Надам се да ће нови тренер да настави тај рад, задржи ниво и да га подигне степеницу више, да се клуб врати у Евролигу и да почне да се враћа где му је и место, међу осам или 10 најбољих у Европи", додао је Нестеровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару