Читај ми!

Дејан Милојевић верује у „орлове“

Тренер кошаркаша Мега Лекса Дејан Милојевић, члан златне генерације српских кошаркаша са првенства Европе у Турској 2001. године, уверен је да садашњи тим може да понови тај успех и на доминантан начин дође до трофеја.

Успех у Турској, још под именом Југославија, остварила је генерација коју су предводили Дејан Бодирога и Предраг Стојаковић, а сем Милојевића у екипи је био и његов асистент у Мега Лексу - Веселин Петровић.

"То је свакако једна од најдражих успомена из моје играчке каријере. Током целог првенства смо били доминантни уз сјајну атмосферу у екипи и на крају смо заслужено дошли до злата. Била је то сјајна генерација играча и једно од најдоминантније освојених шампионата. Сећам се да смо под вођством Светислава Пешића играли фантастичну одбрану и прилично убедљиво побеђивали све противнике", рекао је Милојевић.

Он је додао да оптимизам када је у питању резултат изабраника Александра ђорђевића гради на чињеници да и садашњи тим краси сјајна атмосфера.

"У досадашњем току шампионата пружали смо врло добре партије, из утакмице у утакмицу подижемо форму и играмо све боље. Краси нас сјајна атмосфера у екипи, што је јако важно, а сваки играч јасно зна своју улогу у тиму.", рекао је Милојевић.

Према Милојевићевим речима друга узастопна медаља на великом такмичењу била би велики подстрек за кошарку у Србији и изразио наду да ће ђорђевићеви изабраници изборити директан пласман на Олимпијске игре.

"Са великим задовољством гледам утакмице наше репрезентације на Евробаскету. Играмо јако добро, а за медаљу је често потребна срећа у одлучујућим тренуцима и надам се да ћемо је уз оволику борбеност и пожртвованост заслужити. На овако јаком Европском првенству свака медаља била би велики успех", рекао је Милојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару