Читај ми!

Убедљив тријумф Србије против "Викинга"

Србија – Исланд 93:64 (крај). Кошаркаши Србије убедљиво савладали Исланд и наставили са добрим партијама у Берлину. Најефикаснији код "орлова" Немања Недовић са 15 поена, сви Салетови момци се уписали у листу стрелаца. Наредни меч Србија игра у среду против Турске (14.30).

Кошаркашка репрезентација Србије победила је у Берлину селекцију Исланда са 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16) у трећем колу Б групе првенства Европе.

Изабраници Александра Ђорђевића задржали су максималан учинак на шампионату, учврстили се на челу групе Б и већ сада изборили пласман у осмину финала.

Српски кошаркаши добро су отворили меч, повели са 6:0 и врло брзо стигли до двоцифрене предности, која је расла из минута у минут.

Борбени и неугодни Исланђани претили су само у првом полувремену, када су агресивном и чврстом одбраном, уз доста покушаја у шуту за три поена, терали противника на грешке.

Вицешампион света разиграо се у трећој четвртини, у којој је коначно сломио отпор ривала и показао разлику у квалитету.

О доминацији Србије говори податак да су се сви играчи уписали у листу стрелаца.

Најефикаснији у победничком тиму били су Немања Недовић са 15 поена, Мирослав Радуљица убацио је 13 поена, а двоцифрен учинак имали су Никола Калинић са 12 и Огњен Кузмић са 11 поена.

Одличан меч одиграо је и Богдан Богдановић са девет поена, седам скокова и шест асистенција, док је код Исланда најефикаснији био Гунарсон са 18 постигнутих поена.

Наредни меч кошаркаши Србије одиграће у среду од 14.30 против селекције Турске.

Овако је протекао меч против Исланда:

16.10 – Крај, Србија – Исланд 93:64.

16.03 – Средина последње деонице, Србија има великих 80:56.

15.50 – Пред улазак у последњу четвртину, Србија – Исланд 67:48.

Још једна убитачна трећа четвртина српског тима. "Орлови" у једном тренутку имали више од 20 поена предности, делује да је посао у овом мечу већ обављен.

Радуљица, Кузмић и Недовић најефикаснији са по 11 поена, код Исланда Гунарсон има 13.

15.41 – Тројком Богдана Богдановића, Србија на средини треће четвртине стиже до 15 поена предности – 53:38.

15.29 – Настављен је меч у Берлину.

15.14 – Полувреме, Србија – Исланд 42:32.

Нешто организованија игра Србије у другој половини друге четвртине доноси предност већу од десет поена. Неколико лепих и брзих акција организовали су "орлови", ипак Исланђани се не предају тако лако.

Најефикаснији на мечу Кузмић са девет поена, Недовић има седам, Калинић шест. На другој страни најбољи Гунарсон са осам постигнутих поена.

Србија има има више скокова, двоструко више асистенција, али и двоструко више изгубљених лопти.

14.59 – Србија одржава предност против Исланда, али се "орлови" некако муче у нападу. Ипак, средином друге четвртине, Србија – Исланд 28:21.

14.50 – Тројком Ерцега уз звук сирене, Србија на први одмор одлази са предношћу од 24:16.

Исланђани упорни у шутирању тројки (1/8), Срби прецизни (4/7). Калинић и даље најефикаснији са шест постигнутих поена, колико на другој страни има Берингсон.

14.39 – Средина прве четвртине, Србија води са 14:7.

Делује да "орлови", бар на почетку, држе утакмицу под контролом. Калинић са две тројке најефикаснији на мечу.

14.31 – Почео је меч у Берлину.

14.23 – Прва петорка Србије: Теодосић, Марковић, Калинић, Бјелица и Кузмић. Почетних пет за Исланд: Берингсон, Стефансон, Вилхјалмсон, Ермолинскиј и Палсон.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару