Читај ми!

Ђорђевић: Нисмо завршили посао!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је екипа била под великим притиском пред утакмицу са Шпанијом, али да после победе треба да буде скромна и да се не постави као да је вечерас завршила турнир.

"Био је тежак дуел. Тешка група, а онда прва утакмица са Шпанијом. Био је велики притисак, сви желимо да играмо најбоље против најбољих, а Шпанија је и даље међу најбољима. Моји момци су желели ову победу. Рекао сам да нам је циљ још прошле године да победимо Шпанију и заслужили су да славе ових минут и 28 секунди. Већ после вечере анализирамо Немце. Немамо времена да тренирамо, распоред је тежак. Ово је већ сада иза нас", рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице.

Србија је победила Шпанију 80:70 у првом колу Европског првенства у Берлину.

"Морамо да се окушамо скромношћу. Све је ово много захтевно. Не смемо да завршимо посао вечерас. Ово је свакако један од циљева и успели смо да победимо. Штета што само није финале. Играло се као финале, права утакмица, само не треба да одемо у крајност", рекао је Ђорђевић.

Србија у недељу од 15 часова игра против Немачке, која је у првом колу победила Исланд.

"То је најтежа утакмица. Сигурно су спремни за нас, имали су пар сати више одмора. Ту имам мали страх, али мислим да смо спремни у глави. Да просто одиграмо борбено. Та утакмица би дала овој победи још већи значај, тако размишљам и тако сам разговарао са играчима. Можемо ми још боље. Трећа четвртина је заштитни знак ове екипе", рекао је селектор.

"Индивидуално смо пратили (Стефана) Марковића, (Милош Теодосић) Тео нас повеже...(Немања) Недовић је увео преокрет, а Немања (Бјелица) је одиграо најбољу утакмицу у каријери у дресу Србије. Други играчи су допринели, (Огњен) Кузмић одбраном. Богдан (Богдановић) још није дошао до неких нападачких ствари, али је дао изузетно битну тројку. Ми имамо систем, скок нам даје самопоуздање. Добра утакмица и потврда неких идеја. Ми смо дошли до сазнања да смо добра екипа, идемо на победу против било кога. То смо изградили", рекао је Ђорђевић.

Србија је имала велику подршку публике.

"Ово је невероватно каква подршка навијача. За то се игра. Дајемо максимум због њих и неизмерно смо захвални", рекао је Ђорђевић.

Недовић је такође рекао да верује да екипа може боље.

"Сваки почетак је тежак, а тако је било и вечерас. Нисмо играли како умемо у првом полувремену. На сву срећу подигли смо се када је требало. Мислим да још можемо боље, да останемо на земљи. Предстоји нам велика утакмица против домаћина", рекао је Недовић.

Селектор Шпаније Серђо Скариоло честитао је победу Србији и рекао да су његови кошаркаши били превише нервозни.

"Желим да честитам Србији и мом добром пријатељу Саши, као и Бјелици на невероватној партији. Недовић је ту исто био сјајан са неколико погођених шутева. Видео сам нервозу код нас. Промашили смо превише, то није нормално и сигурно се неће поновити. Не смемо да допустимо противнику да нас овако надскаче. Такве ствари више зависе од нас, нарочито концентрација у одбрани. Морамо то да појачамо, направили смо притисак на крају. Присили смо их на шутеве у последњим секундама, али Бјелица и Теодосић су погодили неке невероватне шутеве", рекао је Скариоло.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару