Читај ми!

Почетак Евробаскета из снова, Бјелица "торпедовао" Шпанију!

Какав почетак Европског првенства! Србија је савладала Шпанију са 80:70 и важном победом започела Евробаскет. Одлична одбрана Салетових "орлова", Бјелица најефикаснији са 24 поена. У недељу Србија игра против Немачке (15, РТС1).

Кажу да је прва утакмица на сваком великом такмичењу најтежа, а ако се по јутру дан познаје, Србија има чему да се нада на Европском првенству.

Салетови "орлови" савладали су у изузетно занимљивом мечу селекцију Шпаније са 80:70 (11:21, 23:15, 28:16, 18:18), у првом колу Групе Б и са великим самопоуздањем очекују наставак такмичења.

Наредни меч Србија игра већ у недељу, а противник је од 15 часаова репрезентација Немачке, домаћин групе Б.

Фуриозан почетак, али што је важније и крај "орлова" обележили су победу над Шпанијом. Поред тога, Србија је одиграла сјајну тимску одбрану, у неким моментима потпуно збунивши шпанске звезде.

Ако се на све то дода и фантастична партија Немање Бјелице, који је меч завршио са 24 поена и 10 скокова, јасно је да је победа Србије била потпуно заслужена.

Почело је серијом од 5:0, завршило се далекометном паљбом Бјелице и Богдановића за изузетно битан тријумф против Шпаније.

Поново је било, као и увек, судијских "грешака" на нашу штету, поново је било притисака шпанске клупе, али све су то храбро преживели Салетови изабраници.

Велике проблеме под кошем су правили Пау Гасол и Фелипе Рејес, али морамо бити искрени и рећи да смо имали и среће, пошто је само Пау Рибас био расположен у шуту за три поена.

Капитен Милош Теодосић имао је учинак од 12 поена, пет скокова и четири асистенције, док је Немања Недовић такође постигао 12 поена.

Најефикаснији у тиму Шпаније био је Пау Гасол са 16 поена, док је Рејес додао 13.

Идемо даље, наредни ривал је Немачка, а ако залагање „орлова" буде на нивоу из данашње утакмице - немамо због чега да бринемо.

Овако је протекао меч:

19.49 - Крај, Србија је савладала Шпанију са 80:70! Фантастичан почетак Европског првенства за Салетове "орлове"!

19.45 - Каква завршница Србије! "Бомбе" Бјелице, а онда и Богдановића, Србија има седам поена предности, 48 секунди пре краја меча!

19.34 - Средина последње четвртине, Србија води против Шпаније са 64:58.

Велика борба на терену, под оба коша, "орлови" се одлично држе против шпанских звезда.

19.24 - Рафална паљба "орлова" у трећој четвртини, али и фантастична одбрана, доносе резултат, па Србија на уласку у последњу четвртину води против Шпаније са 62:52.

Немања Бјелица има 16 поена и девет скокова, Недовић 12, Теодосић 10 поена. Рејес је сакупио 13 поена, Руди Фернандез 10.

19.14 - Мини-серија Србије, која средином треће четвртине има три поена предности 48:45.

19.03 - Настављен меч у Берлину.

18.48 - Полувреме, Србија - Шпанија 34:36.

Имала је Шпанија и више од десет поена предности, али Немања Недовић у финишу првог полувремена постиже осам везаних поена. Ипак, лепим поготком Љуља,"фурија" на велики одмора одлази са два поена предности.

Недовић најефикаснији у српском тиму са 10 поена, Бјелица је постигао осам. На другој страни Руди Фернандез и Фелипе Рејес имају по 10 кошева.

18.44 - Дуго је Шпанија одржавала предност стечену у првој четвртини. Ипак, после две везане тројке Немање Недовића, Србија прилази на минус два - 32:34.

18.22 - После првих десет минута игре, Шпанија води са 21:11.

Одлично су почели "орлови", али је онда уследио пад, који су Шпанци, на крилима неколико сумњивих судијских одлука и уз техничку грешку Ђорђевићу, искористили да преокрену резултат у своју корист.

Најефикаснији на мечу Руди Фернандез са осам поена, Калинић у српском тиму има четири.

18.16 - Почели су Шпанци да играју, праве серију 14:4 и Ђорђевић тражи први тајм-аут на мечу - 9:14.

18.11 - Пет минута игре, Шпанија без коша, Србија води са 5:0.

18.01 - Почео је меч у Берлину!

17.57 - Ђорђевић се одлучио за стартну поставу: Теодосић, Марковић, Калинић, Бјелица и Кузмић. За Шпанију првих пет: Родригез, Љуљ, Фернандез, Миротић и Гасол.

17.55 - Интонирање химни Србије и Шпаније, после чега ће уследити почетак меча.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару