Читај ми!

Почиње спектакл, Србија игра против Шпаније

Кошаркашка репрезентације Србије утакмицом против Шпаније у Берлину почиње наступ на првенству Европе са амбицијом да освоји медаљу и избори пласман на Олимпијске игре следеће године у Рио де Жанериру. Утакмица почиње у 18.00, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

16.00 - Испред дворане се полако окупљају навијачи Србије ...

Само финалисти Евробаскета стичу право директног учешћа на Играма у Рију, а селектор Александар Ђорђевић најавио је да су његови изабраници спремни да уложе максимум труда како би остварили циљ.

"Момци су добро радили и имамо велику жељу да из једног заједништва дођемо до резултата који ће нас одвести у Рио. То смо зацртали и само то нам је у глави. Желимо да од првог дана свима ставимо до знања да смо дошли по медаљу, кошарка се игра за то и нико не бежи од тога", изјавио је Ђорђевић уочи старта шампионата.

Он је навео да је Шпанија изузетно јак противник, али и напоменуо да је данашња утакмица само прва битка од многих које следе на континенталном првенству, које до 20. септембра заједнички организују Француска, Немачка, Хрватска и Летонија.

"Шпанци су рањени лав, њихов понос је велики, а квалитети свима познати и они су међу фаворитима за титулу. Ми респектујемо сваког протвника, али улазимо у сваку утакмицу са жељом за победом. Никада нисам у животу био песимиста, а терен ће показати ко је најбољи, у то чврсто верујем. Специјално је када човек може да представља своју земљу и када се игра против шампионских екипа. Из тог специјалног осећања проистиче и велика жеља и мотивација које ће нам, надам се, помоћи", поручио је Ђорђевић.

Капитен српских кошаркаша Милош Теодосић навео је да су сви у екипи оптимисти и да верују у освајање медаље.

"Сви очекујемо да пружимо добре партије на шампионату. Оптимисти смо, а мени је изузетна част што ћу предводити ову групу момака. Селектор Ђорђевић је у једном тренутку рекао да није видео да је нека екипа тренирала са таквом вољом и жељом за успехом. Верујем да ћемо то показати и на првенству", закључио је Теодосић.

Првом тренингу репрезентативаца је присуствовао и специјални извештач портала РТС-а Марко Љубомировић који ће нас наредних дана у посебној рубрици извештавати о догађајима на првенству Европе.

Утакмица првог кола Б групе шампионата Европе за кошаркаше између Србије и Шпаније игра се у Берлину од 18 сати, а можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару