Ђорђевић: Почетак није могао да буде тежи

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његову екипу очекује најтежи могући почетак на Европском првенству, али да би то требало да донесе мир тиму пред наставак такмичења.

"Мислим да нас од свих репрезентација чека најтежи почетак на Европском првенству, међутим, због мира и сталожености је то добро", рекао је Ђорђевић.

Србија се у суботу (18.00) на почетку Евробаскета у првом колу састаје са Шпанијом, а Ђорђевић је рекао да они заслужују максимално поштовање.

"Шпанци су означили једну епоху... Последњу деценију кошарке у којој су доминирали, освајали медаље... Заслужују максимално поштовање, јер имају светске звезде, НБА играче. Ипак, чинимо грешку, јер бисмо мање требали да причамо о њима. У меч би требало да уђемо без страха", рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије је оценио да би требало опрезно ући у дуел са Шпанијом, која је после прошлогодишњег Светског првенства подмладила састав.

"Јесте да су подмладили екипу, али су сада као рањени лав, који је веома опасан. Имају велики понос, знају своје квалитете... Можда су атлетски изгубили нешто одласцима неких играча, али су доласком нових нестварно много добили у нападу", казао је Ђорђевић.

"Такмичење пред нама је захтевно, јесте да почиње са Шпанцима, али се ту не завршава. Задатак свих нас је да после меча хладне главе, без обзира на резултат, седнемо и анализирамо и припремимо се за следећег противника, који је овде домаћин и има опасног Новицког у тиму", рекао је он.

Ђорђевић се осврнуо на сусрет са Хорхеом Гарабахосом, некадашњим репрезентативцем Шпаније, а садашњим функционером.

"Љут сам на Гарбахосу, питајте га шта сам му рекао", рекао је Ђорђевић уз осмех. "Он је кривац што ми ове године немамо једног играча. Клаузула НБА да могу да забране наступе играчима који имају уговоре почела је са њим. Ви се тога не сећате, али он је то рекао да не могу да му забране, играо је, па је НБА реаговао и тражио да се унесе сада позната клаузула, па смо овде без једног важног играча због његове грешке". Ђорђевић је, наравно, алудирао на забрану Сан Антонија изречену центру Бобану Марјановићу.

Србија ће у Берлину у Групи Б прве фазе Евробаскета, осим против Шпаније, играти против селекција Немачке, Турске, Италије и Исланда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару