Калинић: Шпанци су нам велики дужници

Први корак је јако важан на великом такмичењу. Још је важнији ако он заправо подразумева дуел са моћном селекцијом Шпаније, по многима првим фаворитом за освајање Европског првенства. Никола Калинић верује да "орлови" могу да савладају ривала..

Репрезентативац Србије Никола Калинић рекао је да једва чека почетак Европског првенства. Новом кошаркашу Фенербахчеа јасно је шта је потребно за висок пласман на једном изузенто јаком такмичењу - концентрација и велика мотивација.

"Досадиле су ми приче колико можемо на овом првенству. Једва чекамо да почнемо да играмо, а терен ће показати колико можемо... Понављамо као папагаји, али имамо добру екипу, долазимо на првенство као друга екипа света, одмах иза САД. Очекивања су највећа, притиска има, али смо се ми већ навикли на њега. Могу само да кажем да ћемо дати све од себе и да једино тако може да буде висок пласман", рекао је Калинић.

Србија ће у првом наступу на шампионату играти против Шпаније, а Калинић је оценио да су им они велики дужници.

"Ривалитет између нас постоји... Поготово с наше стране. Видели смо на СП прошле године да сви момци желе да их победе. Њихова екипа није најјача у овом тренутку, као што је то било на Олимпијским играма и на Светском првенству прошле године, међутим, ипак су за респект. Покушаћемо да их победимо. Дугују нам много, а мотивације не недостаје", казао је Калинић.

"Сви желимо победу, али неће бити ништа страшно и ако изгубимо. У сваку утакмицу би требало да уђемо концентрисано и мотивисано", додао је он.

Репрезентативце Србије су јуче по доласку у хотел у Берлину дочекале неспремне собе, а Калинић је рекао да је тим упркос томе стигао да се одмори.

"Осећамо се много боље. Имамо још да данас да се спремимо и одморимо, а сутра нас чека оно најважније због чега смо се спремали", казао је он.

Србија ће у Берлину у Групи Б прве фазе Евробаскета, осим против Шпаније, играти против селекција Немачке, Турске, Италије и Исланда.

Први меч на шампионату изабраници Александра Ђорђевића играће сутра од 18.00 са Шпанијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару