Читај ми!

Србија на Евробаскету без Дангубића и Штимца

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић одредио је коначни састав за Европско првенство, које почиње 5. септембра. На једном од последњих тренинга пред одлазак у Берлин селектор наших најбољих кошаркаша саопштио је Немањи Дангубићу и Владимиру Штимцу да неће бити у тиму који ће наступати на Евробаскету 2015.

"Била је ово веома тешка одлука, сигурно једна од најтежих. Немања Дангубић и Владимир Штимац су фантастично радили и понашали се од првог дана припремног периода. Заиста су и овога пута одлучивале нијансе. Они су свакако доказали да су део овог тима и да на њих рачунамо у будућности. Поновићу по ко зна који пут да ми је жао што не могу сви да играју на Европском првенству већ само њих 12", истакао је Александар Ђорђевић, преноси званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Србију ће тако на Европском првенству представљати следећих 12 кошаркаша: капитен Милош Теодосић, Стефан Марковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Зоран Ерцег, Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић и Никола Милутинов.

„Била је ово веома тешка одлука, сигурно једна од најтежих. Дангубић и Штимац су фантастично радили и понашали се од првог дана припремног периода. Заиста су и овога пута одлучивале нијансе", изјавио је Ђорђевић.

„Поновићу по ко зна који пут да ми је жао што не могу сви да играју на Европском првенству, већ само њих 12", казао је Ђорђевић. 

Репрезентативци Србије у четвртак ујутру крећу у Берлин, где ће играти прву фазу Евробаскета, који ове године организују Француска, Немачка, Хрватска и Летонија.

Србија на старту шампионата у оквиру групе "Б" игра са Шпанијом (5. септембра од 18 сати). Затим следе дуели са Немачком (6. септембра од 15 сати), Исландом (8. септембра од 14.30), Турском (9. септембра од 14.30) и Италијом (10. септембра од 14.30).

По четири првопласиране екипе из све четири групе квалификоваће се за завршницу Евробаскета, која се игра у француском граду Лилу, по систему елиминације од осмине финала.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару