Читај ми!

Србија надиграла Словенију у Бањалуци

Србија – Словенија 95:88 (15:22, 23:20, 28:20, 18:22, 11:4). Репрезентација Србије успела је, после продужетка, да савлада Словенију у Бањалуци у последњој провери пред одлазак на Европско првенство. Меч је одигран у крцатој дворани Борик пред више од 4.000 гледалаца.

Изабраници Александра Ђорђевића забележили су осму победу на припремама за ЕП, уз један пораз, а други пут савладали селекцију Словеније у само два дана.

Репрезентација Словеније врло мотивисано ушла је у дуел и од старта ставила до знања Србији да озбиљно и такмичарски схвата утакмицу. Одбрана српског тима није било на препознатљивом нивоу на почетку сусрета, па су Словенци лако долазили до поена и почетком друге четвртине стекли 14 поена разлике. рбија је ипак до краја полувремена ухватила резултатски прикључак, те је на одмор отишла са четири поена минуса.

У наставку српска селекција је заиграла доста боље, у нападу је сјајно функционисао тандем Теодосић-Радуљица, и убрзо је успела да преокрене резултат.

У неизвесном финишу Словенија је имала шут за победу, али је Загорац промашио за три поена и отишло у продужетке, у којима је Србија ипак сломила отпор "жилавог" противника.

Најбољи у нашем националном тиму били су Теодосић са 20 поена, Радуљица и Бјелица су по 16, а Недовић је додао 14.

Код ривала је предњачио Јака Блажич са 18, док је Зоран Драгић убацио 14 кошева.

Против словеначких кошаркаша нису играли Никола Милутинов и Владимир Штимац.

Кошаркаши Србије су пре утакмице били на пријему код председника Републике Српске Милорада Додика, који је изабраницима Александра Ђорђевића пожелео много успеха на предстојећем Европском првенству.

Кошаркаши Србије први меч на Европском првенству играју 5. септембра против Шпаније у оквиру Б групе, где су још Немачка, Италија, Исланд и Турска.

Ток меча:

20.17 - Крај меча, Србија - Словенија 95:88. На старту продужетка наши кошаркаши сјајном одбраном праве серију од 6:0. Словенци два минута нису постигли кош и Здовц тражи тајм-аут. Наши настављају да одржавају предност која је на крају меча износила седам поена.

20.04 - У последњем периоду наши кошаркаши наставају да увећавају предност и после четири мунуте стижу до максималних плус девет, 73:64. Тројка противника била је сигнал за Ђорђевића да затражи тајм-аут. Нова тројка противника и предност наше екипе се истопила, 73:70. Словенци настављају са одличним шутем за три поена и на пет минута пре краја прилазе на минус два. Три и по минута пре краја словенци тројком Блажића прелазе у вођство 79:78. Новом тројком Блажић је донео ново изједначење на мечу 82:82 на само 90 секунди пре краја, након успешне одбране противник успева да поведе са 84:82, нови тајм-аут за Србију.

У последњи минут ушло се при нерешеном резултату 84:84. Словенци промашују тројку, и наши не користе напад, тако да је меч ушао у продужетак.

19.38 - Крај треће четвртине Србија - Словенија 66:62. Сигурнија игра наше селекције у наставку. Средином периода долазимо до изједначења 52:52. Настављена је игра кош за кош, у финишу наши успевају да поведу и на последњу паузу оду са предношћу од четири поена.

18.56 - Крај првог полувремена Србија - Словенија 38:42. На старту другог периода Словенци тројком одлазе на плус десет, а затим повећавају на плус 14, 31:17. Наши кошаркаши успевају да смање на осам разлике, селектор противника Здовц тајм-аутом прекида серију наше селекције. Лична грешка Калинића, који бурно реагује, укључио се и селектор Ђорђевић у протесте, техничка грешка и Словенци добијају три бацања, које користе, и лопту са стране, ипак овај напад нису искористили. Наши су заиграли нешто агресивније и успели да приђу противнику на седам поена разлике, нови тајм-аут Здовца. Након паузе противник прави серију од 4:0, сада селектор Ђорђевић узима тајм-аут. До краја првог полувремена „орлови" успевају да смање предност противника на четири поена.

18.27 - Крај прве четвртине Србија - Словенија 15:22. Обе екипе ушле у меч као да је у питању такмичарски, а не пријатељски сусрет. До средине периода било је нерешену. Тада Словенци користе неколико грешака наше екипе и долазе до предности 15:9. Ђорђевић тајм-аутом покушава да повеже наше редове. Чврста одбрана противника доноси му предност од осам поена. Наши преко Теодосића праве серију од 5:0, што је приморало селектора Словеније да тражи тајм-аут. До краја периода противник успева да врати предност на плус седам. 

18.08 - Крцата дворана Борик у Бањалуци.

18.00 - Очекујемо укључење у пренос меча Србија - Словенија.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару