Читај ми!

Александар Ђорђевић задовољан игром

Тренер кошаркаша Србије Александар Ђорђевић задовољан игром и резултатом после две добијене утакмице са селекцијом Израела у оквиру припрема за Европско првенство. Првенство Европе од 5. до 20. септембра заједнo организују Француска, Хрватска, Летонија и Немачка, а Србија ће играти у Б групи, у Берлину, са Шпанијом, Италијом, Турском, Исландом и домаћином, Немачком.

Кошаркаши Србије су добили и другу утакмицу против Израела са 79:71, а селектор Александар Ђорђевић истакао је да су његови изабраници мушки одговорили на агресивну игру противника.

"Очекивали смо да ће друга утакмица против Израела бити много тежа од прве и то се и обистинило. Противник је био јачи за Фишера, уз то су играли много агресивније и чвршће често и преко границе фаула. У неколико наврата упозоравао сам судије на грубу игру противника јер је постојала опасност да дође до повреде", рекао је Ђорђевић.

Селектор је истакао важност оваквих припремних утакмица и задовољство што је наша селекција исказала тактичку зрелост.

"Нашли смо решења за њихову агресивност и брзину, пре свега из наше препознатљиве игре у одбрани. Неки наши играчи, који су до сада мање играли припремне мечеве, кроз минуте на терену долазе до жељене форме. Имамо још времена да кроз тренинге и две утакмице са Словенијом још подигнемо ниво игре и достигнемо жељену форму за Европски шампионат", закључио је Ђорђевић.

До краја припрема Србија ће одиграти две утакмице против Словеније, 27. августа у Љубљани и два дана касније у Бањалуци.

Првенство Европе за кошаркаше од 5. до 20. септембра заједнички организују Француска, Хрватска, Летонија и Немачка, а Србија ће играти у Б групи, у Берлину, са Шпанијом, Италијом, Турском, Исландом и домаћином, Немачком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару