Читај ми!

Србија убедљива против Кине, у финалу противник Русија

Србија – Кина 95:55 (крај). Убедљиву игру приказали су "орлови" против Кине и пласирали се у финале турнира Трофеј Београда, где ће се у недељу од 20.30 састати са селекцијом Русије.

Кошаркаши Србије убедљиво су у Комбанк арени савладали селекцију Кине са 95:55 (19:15, 28:4, 18:11, 20:25) и пласирали се у финале "Трофеја Београда".

Србија ће у финалу у недељу од 20.30 против Русије имати прилику да одбрани трофеј освојен прошле године. Руси су раније данас били бољи од Венецуеле са 66:55

Кошаркаши Србије забележили су још једну победу у припремном периоду пред почетак Европског првенства, а Кинези се нису показали као достојан спаринг партнер домаћој селекцији.

Изабраници Александра Ђорђевицха су од почетка меча заиграли агресивно и повели са 7:0, али су Кинези вратили резултатски прикључак и у првој четвртини одржавали неизвесност.

"Орлови" су препознатљивом одбраном, после које шест и по минута нису примили кош, одлепили су се на великих 28 поена предности после сјајних рола опорављеног Милоша Теодосића и доминантног под кошем Мирослава Радуљице.

У истом ритму су домаћи кошаркаши наставили у наставку. Србија је и поред великог вођства озбиљно схватила противника и играла чврсту одбрану, а након треће четвртине било је огромних "+45" - 75:30.

Публика, која није дошла у великом броју за разлику од пре неколико дана и дуела са Француском, могла је да види неколико атрактивних потеза у финишу, а предњачио је Немања Дангубић закуцавањима у НБА стилу.

Најефикаснији играч на мечу био је Радуљица са 14 поена, Немања Недовић додао је 10, осам је дао Дангубић, а по седам Марко Симоновић, Марко Кешељ и Теодосић.

Ђорђевић је за овај меч одлучио да одмори Богдана Богдановића и Драгана Милосављевића, док се у састав, поред Теодосића, вратио Зоран Ерцег.

Овако је протекао меч у Комбанк арени:

22.18 - Завршен је меч, Србија је савладала Кину са 95:55.

21.55 - Пред улазак у последњу четвртину, Србија води против Кине са 75:30.

21.17 - Фантастична друга четвртина Србије, која на полувреме одлази са предношћу од 47:19.

20.55 - После прве четвртине, Србија води против Кине са 19:15.

20.35 - Почео је меч у Комбанк арени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару