РУМ - ХОЛ (18.00)
АУС - ТУР (21.00)
Читај ми!

Румунија за наставак бајке, Холандија за бољи утисак

Фудбалери Румуније и Холандије састају се од 18.00 часова у осмини финала Европског првенства у Немачкој. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, а најзанимљивије детаље можете погледати на нашем порталу.

Румунија за наставак бајке, Холандија за бољи утисак Румунија за наставак бајке, Холандија за бољи утисак

Дуел између Румуније и Холандије био је мало вероватан пре почетка турнира, а могао би лако да се испостави као један од најзанимљивијих сусрета у осмини финала.

Румуни су освајањем првог места у својој групи направили можда и највеће изненађење првенства, док је Холандија као једна од четири најбоље трећепласиране екипе успела да се домогне нокаут фазе.

Имајући у виду досадашњи ток такмичења, као и начин игре две екипе, очекује се изузетно занимљив сусрет.

Румунија у одличном расположењу

Већ у првом колу, Румуни су показали да би могли да буду једно од пријатнијих изненађења. Препустили су улогу фаворита, посед лопте и иницијативу Украјини, постигли три гола и на одличан начин започели турнир на који су стигли без већих проблема, оставивши иза себе Швајцарску.

У другом колу су пружили добар отпор Белгији, али нису успели да извуку позитиван резултат, те им је пласман даље зависио од учинка против Словачке.

Расплет у групи је био такав да им је реми, осим пласмана у наредну фазу, донео и прво место, захваљујући убедљивој победи над Украјинцима.

Едвард Јорданеску склопио је тим који игра директан фудбал, који одлично трчи контре и који на концу зна да одигра на резултат, што ће бити од кључног значаја за даљи ток такмичења.

Осим тога, Јорданеску је правио изузетно мали број промена у саставу током групне фазе и одлично је уиграо екипу пред нокаут фазу.

Разван Марин се за сада показао као најопаснији играч Румуније са два поготка, док је одбрана, која је у истом саставу започела сваки меч, успела да испрати распложени напад.

Холандија тражи бољи ритам

Муке за екипу Роналда Кумана појавиле су се и пре почетка такмичења. Повреде су их оставиле без неколико важних играча, а први сусрет против Пољске је дао увид, упркос победи, у све недостатке "лала".

Мучила се Холандија са реализацијом, а Вирџил Ван Дајк није успевао да покрпи све рупе у одбрани, која није играла у складу са реномеима играча који је чине.

Против изузетно неефикасне Француске су успели да одоле, али нису успели да постигну гол, док их је пораз од Аустрије послао на треће место у групи.

Формација без класичног нападача од које Куман не одустаје за сада јесте донела велики број прилика, али реализација није била на високом нивоу. У таквој ситуацији истакао се Гакпо са два поготка.

Недостатак искуства везног реда представљао је вероватно и највећи проблем за Холанђане, који ће морати да заиграју боље у другој фази, уколико се надају завршници такмичења.

Последњи сусрети

Дуел у Минхену биће први у ком се две репрезентације састају након седам година. Тада је у пријатељском сусрету Холандија лако тријумфовала у Букурешту са 3:0, а један од стрелаца био је и Мемфис Депај.

Пре тога су одиграли два меча у оквиру квалификација за Светско првенство 2014. године. Холанђани су били убедљиви у оба наврата, постигавши по четири гола и код куће и у гостима.

На Европском првенству 2008. године су били део исте групе, а Холандија је и тада лако тријумфовала са 2:0.

Холандија у улози фаворита

Упркос томе што Румуни са нешто више самопоуздања дочекују дуел, јасно је да је Холандија на папиру много квалитетнији ривал и да ће стога понети улогу фаворита.

Преузеће вероватно Куманов тим посед од почетка и преко својих крила покушати да што пре дође до предности.

Са друге стране, Румуни ће сигурно бити добро припремљени за такав приступ ривала ког ће желети да угрозе преко контри и прекида.

Холанђани су често били кажњавани за своје дефанзивне пропусте и недостатак концентрације, док је са друге стране Румунија била изузетно опасна у транзицији, те би "лале" могле да постану поприлично нервозне уколико не успеју на време да дођу до гола.

Холандија на четвртфинале чека од 2008. године, док су Румуни међу осам најбољих у Европи први и једини пут били 2000. године.

Данашњи мечеви:
Румунија - Холандија (18.00, Минхен)
Аустрија - Турска (21.00, Лајпциг)

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару