Мексико

Генерација Мексика која на Олимпијади у Лондону освојила златну медаљу на Мундијалу жели да докаже да успех није кратког века. Талентовани играчи предвођени нешто старијим Маркезом и Ернандезом имају квалитет, али да ли имају и снаге да направе пометњу у Бразилу?

Увек неугодна екипа Мексика тешком муком стигла је до Мундијала. Али сада, када су већ ту, сигурно ће покушати да се приближе резултату оствареном на Олимпијским играма у Лондону, када су се "зелени" окитили златним одличјем.

Група у коју их је сместио жреб није нимало лака, па ће Мексику бити потребно много снаге како би се домогао осмине финала Мундијала у Бразилу.

Последњих пет учешћа на светским првенствима Мексико је завршавао у осмини финала. Последња два пута су елиминисани од Аргентине, али се у Мексику надају да је дошао прави тренутак да се оде бар степеник даље.

А Мексико се на том степенику већ налази два пута у историји, додуше, оба пута када су били домаћини најбољим светским репрезентацијама. Сада већ давне 1970, али и 1986. године, Мексико је био учесник четвртфинала Светског првенства.

Селектор Мигуел Херера највише вере има у нападачки тандем своје екипе, коју чине Хавијер Ернандез и Ђовани Дос Сантос. Популарни Ћићарито није се баш наиграо у Манчестер јунајтеду, али је у дресу са националним грбом увек давао максимум, па се од њега очекује да "повуче" своју екипу до осмине финала.

Тим ће предводити искусни Рафаел Маркез, који би уз Андреса Гвардада требало да буде предводник таласа младих играча, који су у неколико наврата доказивали свој квалитет на шампионатима у млађим категоријама.

Мексико се у Бразилу такмичи у групи А, заједно са селекцијом домаћина, Хрватском и камеруном, а управо ће тим из Африке бити први противник "зеленима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару