Читај ми!

Јужна Кореја

Једна од најстандарднијих и најконстантнијих репрезентација са највећег континента, ове године има много нерешених питања пред Светско првенство. Лоши резултати у квалификацијама и смена генерација не уливају оптимизам пред Мундијал, али нико се није надао ни оном изненађујућем доласку до полуфинала 2002. године.

За разлику од Јапана и Аустралије, који су се у ослањали на проверене и искусне играче, Јужна Кореја је тражила тим и игру кроз квалификације. 

Пласман на Мундијал је доведен у опасност након шокантног пораза од Либана од 2:1. Тај пораз донео је отказ селектору Чоу Кванграеу, али је екипа победом од 2:0 над Кувајтом стигла до следећег круга квалификација.

Ни тамо није ишло како треба, што јасно говоре нерешени резултати са Узбекистаном и Либаном као и пораз од Ирана. Победа, код куће, над Узбекистаном од 1:0 донело је наду Кореји да ипак може да се нађе међу путницима за Бразил, али је пораз у последњем мечу од Ирана загорчао судбину репрезентацији, која је сада зависила од других.

Ипак, срећа им се осмехнула јер је Катар савладао Узбекистан са 5:1, па је Кореја отпутовала на Мундијал захваљујући гол разлици.

Јужна Кореја је један од најконстантнијих азијских репрезентација када је реч о Светским првенствима. Ипак, никада нису добили меч на Мундијалу све до 2002. године, када је ова земља, заједно са Јапаном, угостила најбоље тимове света.

Уједно, тада је био и њихов најбољи наступ на Мундијалима. Победили су Пољску у првом мечу, а затим и Португал, и домогли се нокаут фазе. Ту нису стали, већ су дошли до полуфинала, и то победама над Шпанијо и Италијом. Али, у полуфиналу их је сачекала Немачка, преко које нису могли даље.

У Јужној Африци, осам година касније, пласирали су се у нокаут фазу, али су испали у првом мечу, од Уругваја.

Оно што брине навијаче у Кореји јесте чињеница да је репрезентација играла квалификације тражећи тим и тражећи игру. Највише се уздају у Сон Хеунгмина и Ку Јачеола, који играју у Немачкој, као и у капитена Ли Чунгјонга, који наступа за Болтон.

Уз играче из који наступају у националном првенству, као што су Ким Шинвук и Ли Кеунхо, момци из Кореје се надају да ће барем проћи групну фазу такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара