Читај ми!

Белгија

Ако се од некога може очекивати неочекивано на Светском првенству то је свакако репрезентација Белгије. Куртоа, Компани, Азар, Лукаку... Вероватно најбоља репрезентација Белгије у последњих неколико деценија.

Белгија се годинама није сматрала за озбиљну репрезентацију. Све до 2014. године, када је ова златна генерација као првопласирана у групи стигла до Бразила.

У групи са Србијом, Хрватском, Шкотском и Велсом, Белгијанци су готово савршено одиграли квалификације. Прво место, од старта па до завршетка квалигфикација, није доведено у питање, па је пласман обезбеђен и пре последњег кола квалификација.

Белгија је учествовала на 11 Мундијала. Највећи успех Белгијанци су забележили 1986. године у Мексику, када су стигли до полуфинала. Аргентина је била прејака за "црвене ђаволе", па је то полуфинале остало као највећи национални успех.

Сада се нација узда у златну генерацију, која се појављује "једном у сто година", да ће коначно поновити успех из Мексика.

Када се погледа њихов тим, заиста се може рећи да се Белгијанци не надају узалуд. На голу је феноменални Тибо Куртоа, док су испред њега један од најбољих дефанзиваца данашњице Венсан Компани, као и Томас Вермелен и Данијел ван Бујтен.

Везни ред чине Аксел Витсел, Маруан Фелаини, Стивен Дефур, Кевин де Брујне као и невероватни Еден Азар.

Напад ће предводити Ромелу Лукаку, који, уз помоћ страховитог везног реда, обећава голове и добру игру у Бразилу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара