Русија

Први Мундијал још од 2002. године за Русију, може представљати прекретницу. Да ли ће "зборнаја" ухватити прикључак са најбољим репрезентацијама света, или ће и даље бити у "мраку", где не заслужује да буде. Одговор на то питање можемо добити у наредних месец дана.

Иако нису били фаворити за освајање првог места у групи, поред Португалије, савршен почетак квалификација пробудио је оптимизам у земљи.

Победе над Северном Ирском и Израелом најавиле су добру игру "зборнаје", али је победа над Португалцима, голом Александра Кержакова прокрчила пут до првог места у групи и директног лета за Бразил.

Руси су на Мундијалима највише догурали до полуфинала. Стигли су до четвртфинала у Шведској 1958, Чилеу четири године касније као и у Мексику 1970. године. Домаћини турнира су прекинули мундијалски наступ "зборнаје" на прва два, док је у Мексику Уругвај послао Русе кући.

У Енглеској 1966. године, са легендарним Левом Јашином, Руси су освојили прво место у групи, али су поражени у полуфиналу од Западне Немачке, а потом и од Португала у мечу за треће место. 

На последња два Мундијала на којима су се појавили, Руси нису успели да прођу групу. У САД 1994 године нису се прославили, не рачунајући победу над Камеруном од 6:1, када је Олег Саленко постигао пет голова. Ни 2002. године нису били ништа бољи, док се за Мундијал 2006, и Мундијал 2010. године нису ни пласирали.

Да сада дувају неки други ветрови, доказује директан пласман на Светско првенство под командом Фабија Капела.

Италијан, познат по томе да дефанзива доноси добре резултате, своје замисли је, опет, "зацементирао" испред гола Игора Акинфејева.

Голман московског ЦСКА је бранио сваки минут у квалификацијама а примио је само пет голова.

Задњу линију и прилаз голу је "закључао" искусни Сергеј Игнашевич, уз нераздвојну браћу Березуцки, Алексеја и Василија.

Уз Алана Џагојева, у креацији напада ће учествовати и "веза" из Зенита, Роман Широков и Виктор Фајзулин, док ће напад предводити увек опасни Александар Кержаков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара