Читај ми!

Дуле Савић: Против Бразилаца растерећено и с радошћу, немамо шта да изгубимо

Пред дуел Србије и Бразила на Светском првенству у Катару легендарни фудбалер Душан Савић каже за Први програм Радио Београда да у меч треба ући растерећно и с радошћу што имамо прилику да играмо против великог тима и главног фаворита за титулу.

Легендарни фудбалер Душан Дуле Савић каже да су навијачи еуфорични и у пуној форми кад је у питању Светско првенство, али је сигуран да су играчи свесни привлегије коју имају, као и одговорности што представљају своју землљу, носе дрес са националним грбом и играју против Бразила.

"То је нешто најлепше што фудбалер може да доживи и то би требало да буде главни мотив за играче", наглашава Савић.

- Овог пута имамо одличну екипу и што је још важније, одичну атмосферу, охрабрени резултатима у квалификацијама...

- Историја показује да смо и раније имали добре екипе, у Немачкој или Шпанији, а нисмо успевали. На то су утицала нека посебна ванфудбалска питања. Овог пута мислим да то није случај, али морамо до краја остати концентрисани на тим и на игру, на фудбал и у том случају се можемо надати да можемо нешто више да урадимо и да ће атмофера која се подгрева и преко медија трајти дуже.

- Селектор покушава да растерети играче...

- Наравно, Пикси има искуства и као играч и тренер, сада и селектор. Он је све то прошао као играч на шампионату у Италији и врло добор зна шта је потребно да екипа функционише како селектор замисли и учиниће све да задржи ту добру атмосферу која је направљена током квалификација, где смо прошли одлично против добрих екипа, посебно у Португалији. Та атмосфера и резултат који је постигнут, у екипи где се осетило другарство и спортски дух, мора да се сачува и уверен сам да ће Стојковић успети у томе.

- Шта очекујете у мечу против Бразила?

- За мене је утакмица са Бразилом празник фудбала. Сећам се да смо на отварању Светског првенства у Немачкој 1974. играли против њих. Посебно за нас су те утакмице са Бразилцима специфичне. Мислим да играчи морају да приђу тако да се само радују том мечу без страха и да не мисле на резултат, онда могу пуно да постигну. Свима је јасно да је Бразил репрезентација од које се очекује најмање финале или освајање титуле. Ако је то већ тако, онда немамо шта да изгубимо. На неки начин смо у предности и радујем се одмераванњу снага са најбољима. Ако приђемо на тај начин утакмици, ми можемо са квалитетом који имамо да одиграмо добро и остваримо добар резултат.  

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару