Читај ми!

Фифа казнила Србију због заставе "Нема предаје", а Хрватску због вређања Борјана

Међународна федерација фудбалских асоцијација (ФИФА) казнила је Фудбалски савез Србије због заставе која је пред дуел са Бразилом у Катару истакнута у свлачионици "орлова", а на којој је приказана територија Косова и Метохије уз поруку "Нема предаје".

Фифа је казнила Србију због заставе која је пред дуел са Бразилом на Светском првенству у Катару истакнута у свлачионици "орлова", а на којој је приказана територија Косова и Метохије уз поруку "Нема предаје".

Надлежни из Фифе оценили су заставу као политичку поруку, због чега је Фудбалски савез Србије кажњен са 20.000 швајцарских франака.

Фотографија из свлачионице са окаченом заставом постала је вирална на друштвеним мрежама након што ју је поделио министар омладине и спорта привремених приштинских институција Хајрула Чеку.

Фифа је убрзо саопштила да је покренула дисциплински поступак на основу члана 11 Фифиног правилника и члана четири правилника Светског првенства у Катару, а који се баве увредљивим гестовима, знаковима и порукама.

Хрвати кажњени због вређања Милана Борјана 

Фифа је са 50.000 швајцарских франака казнила и Хрватски ногометни савез јер су хрватски навијачи на утакмици са Канадом вређали голмана репрезентације Канаде и београдске Црвене звезде Милана Борјана.

Поред увредљивих поклича на рачун његовог српског порекла, навијачи су истицали пароле са натписима попут "Книн 95" и "Олуја 95".

Хрвати су имали спреман цео асортиман парола и асоцијација којима су слали поруке Србину са канадским пасошем, а са трибина се орило и "Вуковар, Вуковар".

Одлуком дисциплинске комисије кажњен је и савез Саудисјке Арабије са 30.000 франака због недоличног понашања играча на утакмицама са Мексиком и Аргентином. 

Репрезентација Србије завршила је учешће на Мундијалу у Катару пошто је у Групи Г освојила само један бод и завршила на последњем месту, док је Хрватска прошла групу и победом над Јапаном изборила пласман у четвртфинале, где Хрвате чека Бразил.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво