Читај ми!

Орлови расположени и сложни одлетели у Катар

Фудбалска репрезентација Србије савладала је селекцију Бахреина 5:1 (1:1) у последњој провери пред почетак Мундијала у Kатару.

Репрезентативци Србије отпутовали су поподне из Бахреина у Kатар где ће играти на Светском првенству.

Србија се налази у Групи Г, а одмериће снаге са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

Прву утакмицу репрезентација Србије игра на стадиону Лусаил 24. новембра против селекције Бразила. Меч је на програму у 20.00 часова.

Након утакмице против Бахреина селектор репрезентације Драган Стојковић Пикси истакао је важност здраве атмосфере у тиму, али и то да није било повреда у последњој провери пред Мундијал у Катару.

"Најважније да није било повреда. Друго, врло добра тренинг утакмица. Прво полувреме је било у мало спором ритму. У другом тактички смо мало променили наш тим. То је променило резултат, створило много добрих шанси. Задовољни смо веома добрим комбинацијама, не само резултатом. За Светско првенство, имамо неке играче још повређене, имамо још времена да размишљамо о утакмицама које следе", рекао је Стојковић.

Селектор је након меча говорио и о првом ривалу на Светском првенству, селекцији Бразила са којом Србија игра 24. новембра.

"Утакмица са Бразилом биће потпуно другачија. Из угла такмичења, мотивације, тешко је сада говорити колико боље можемо у процентима. Против Бразила ћемо бити много озбиљнији и професионалнији. Данас резултат није био у првом плану, против Бразила ће бити изузетно значајан", истакао је Драган Стојковић Пикси.

Нападач "орлова" Александар Митровић изјавио је да је спреман за Мундијал и поред повреде, због које није играо меч са Бахреином.

"Спреман сам. Да нисам спреман, не бих био позван. Опоравак је при крају, још дан-два можда. Од понедељка се враћам, све ће бити у реду", рекао је Митровић.

Милинковић-Савић је апострофирао да су репрезентативци одиграли добру тренинг утакмицу.

"Направили смо лепу увертиру за оно што нас чека. Рекао је и селектор да одрадимо један добар тренинг, да се истрчимо, дамо све од себе. Од сутра се већ спремимо за Бразил", казао је Сергеј Милинковић-Савић. 

После утакмице приказаном игром био је задовољан и дефанзивац Страхиња Павловић.

"Била је лепа атмосфера. Наши противници су били мотивисани и пружили су добар отпор. Ове пријатељске утакмице могу да буду чудне. Они су кренули свим снагама, па су се испразнили. У другом полувремену су били слабији и ми смо онда лако привели меч крају. Била је ово лепа припрема за прву утакмицу против Бразила. Спремни смо за почетак Светског првенства", рекао је Павловић.

На основу изјава фудбалера Србије, чини се да спремни и са нестрпљењем дочекују почетак  Мундијала.

Душан Тадић је постигао два гола, а уписао је и једну асистенцију у мечу генералне пробе против Бахреина, а након меча је рекао да није битно ко даје голове и ко асистира приликом поготка.

"Најбитније је да се у овој утакмици нико није повредио, да смо победили и идемо даље", закључио је капитен селекције Србије, Душан тадић.

"Орлови" су имали прилику да осете у каквим ће се временским условима играти планетарни шампионат.

Србију су пре почетка Мундијала поједине кладионице сврстале на 16. месту за освајање Светког купа у фудбалу.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару