Читај ми!

У част фудбала, навијачи који су у Катар дошли само због ове игре

Више од милион навијача протутњало је кроз Доху током Светског првенства у фудбалу. Неки су дошли да навијају за своје репрезентације, док неки једноставно воле ову игру. Ово је прича о овим другим.

У част фудбала, навијачи који су у Катар дошли само због ове игре У част фудбала, навијачи који су у Катар дошли само због ове игре

Усамљени Кинез стајао је на трибинама стадиона Ел Калифа огрнут заставом своје земље. Уједно био је и једини навијач те земље кога смо видели током Светског првенства у фудбалу.

Навијачи Северне Македоније нису пропустили прилику да се покажу на Светском првенству. Уосталом, из квалификација су избацили Италијане, па су се сасвим заслужено нашли испред стадиона "974" у Дохи.

Пар из Азербејџана поносно је носио заставе своје земље током полуфиналног меча између Хрватске и Аргентине, без обзира што се њихова репрезентација није пласирала на Мундијал.

У Катару живи око 700.000 Индијаца и највећа су етничка група у овој земљи. Има их двоструко више него Катарана и чине петину од укупног броја житеља ове државе. Иако Индија није учествовала на првенству, нису пропустили прилику да развију своје заставе. 

Алжирци су били присутни на скоро свим утакмицама Мундијала. Навијали су листом за све арапске репрезентације, али и за Србију против Швајцарске. Убедљиво су највећа навијачка група од земаља чији фудбалери нису добацили до Катара.

Американци и Иранци једни поред других, без дронова, претњи и проклињања. Светско првенство у фудбалу је, чини се, једино место на којем је то могуће. 

И на крају, омаж људима који су у Катар дошли само јер воле фудбал и без обзира на порекло могу да изаберу тимове за које ће да навијају.

 

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије