Читај ми!

Породице енглеских репрезентативаца на „пловећој палати“ у Дохи

Током Светског првенства у Катару, супруге, девојке, деца и остали чланови породице енглеске фудбалске репрезентације биће смештене на луксузном броду за крстарење, који називају и „пловећа палата“.

Љубитељи фудбала, који то себи могу да приуште, током Светског првенства у Катару могу да одседну на МСЦ „Европа“, новом крузеру који ће им пружити луксузан смештај током Мунидијала и на коме неће морати да се придржавају свих прописа као на копну, пре свега, моћи ће да уживају у алкохолу.

Гости, међу којима ће бити и супруге и партнерке енглеске репрезентације на Светском првенству, могу да једу у једном од 13 ресторана на броду, да пливају у једном од шест базена, па чак и да уживају у тобогану.

За разлику од већег дела Катара, алкохол је бесплатно доступан, иако ће казино на броду остати затворен за време трајања турнира.

Већина просторија за прве две недеље Светског првенства је већ резервисана, али још има слободних места за финалну фазу Светског првенства.

Цене се крећу од 350 долара за једно ноћење, али за луксузан апартман са џакузијем и погледом на луку у Дохи и стадион 974 треба издвојити више хиљада долара.
Међу онима за које се очекује да стигну у Доху уочи турнира су девојка Џека Грилиша, Саша Атвуд, супруга Харија Кејна Кејти Гудленд и вереница Ерика Дајера, Ана Модлер. Потврђено је да репрезентација Енглеске неће боравити са својим најмилијима током такмичења.

Шта нуди „пловећа палата“

Завршен ове године, МСЦ „Европа“ има капацитет за 6.762 путника и један је од највећих бродова за крстарење на свету. Има 22 палубе, дугачак је 333 метра и има бруто тонажу од 215.863 – што га чини знатно већим од Титаника – и покреће га течни природни гас. Има 2.626 кабина.

„Европа“ је један од три МСЦ брода који ће обезбедити смештај током Светског првенства. Остали су МСЦ „Поезија“ и МСЦ „Опера“.

Брод има 22 палубе и шеталиште дужине 104 метра. Процењује се да ће на броду бити око 2.100 чланова посаде који ће бринути о потребама гостију.

Импресивно пловило има седам базена и највиши затворени тобоган од свих бродова за крстарење на свету. Тобоган, који мери 75 метара, назван је „Кап отрова“.

Пошто на броду има 33 ресторана, бара и салона, гости ће имати могућност да задовоље све своје жеље и прохтеве у питању јела. Поред луксузног смештаја, гостима је на располагању и слободну зону Спортплекс – са диско клизалиштем и стазом за картинг и хидромасажним базенима.

На броду је и позориште чије гледалиште има капацитет од 1.153 места. За оне који путују са децом, као што је Гудленд, који има троје деце са Кејном, брод такође има „мини клуб“ за забаву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару