Почело снимање серије Камионџије III

Надомак Београда, на Убу, у петак, 29. маја пала је прва клапа нове игране серије "Камионџије", према сценарију Гордана Михића и у режији Филипа Чоловића. Премијерно емитовање 20 епизода планирано је за крај године на првом програму РТС-а.

У фокусу приче је мали, обичан човек, који пролази кроз перипетије разних девијација актуелних друштвених односа. Специфичан хумор, који произилази из тих ситуација, али и из јасно дефинисаних карактера, чини специфичан жанровски микс комедије ситуације и комедије карактера.

Гордан Михић, творац легендарних ликова Паје и Јарета, 2009. је написао причу о онима који покушавају да се изборе за своје парче среће.

"Ово је потпуно нова прича, нови ликови, нови заплети. Оно што је у есенцији остало исто, осим те социјалне приче која је увек ту, јер Михић никада заправо није изашао из тог црног таласа, и увек имамо ту атмосферу социјалних и класних разлика. Осим тога, остала је прича о два човека, два потпуно различита темперамента, различитих интересовања, немања посла, који вероватно никада не би друговали, али их је животна ситуација спојила да буду пријатељи и сувозачи", наглашава редитељ серије Филип Чоловић.

Серија "Камионџије III" почиње случајним сусретом Жиће, бившег шофера, а потом библиотекара у малој сеоској школи у околини Уба, и Баје, возача аутобуса у градском саобраћајном предузећу у Убу. Тај сусрет ће у потпуности изменити њихове животе.
Пошто су обојица остали без посла, они су, гледајући репризу серије "Камионџије" са популарним Чкаљом и Павлом Вујсићем, који су играли Јарета и Пају, одлучили да купе камион и оснују фирму за превоз робе.

Тихоми Станић о улози Жиће каже: "Мој лик је оптимиста вечни, мало шепртљаст и мало трапав. Имам много деце, живим са тастом, кога зовем тата, а тумачи га Бранислав Зеремски. Много се радујем овој серији. Овај лик којег ја играм је библиотекар који се стицајем околности нађе за воланом камиона. Ја сам после велике популарности и серије "Крај династије Обреновић" стицајем околности завршио на грађевини у Енглеској и морао сам са мојим братом да радим, како бих преживео та времена. И у овом лику, чини ми се да се осећам као у сопственој кожи".

Током заједничког рада, Баја и Жића пролазе кроз низ занимљивих и духовитих, а друштвено актуелних авантура, током којих гледаоци могу да се упознају са разним судбинама обичних, такозваних "малих људи" који живе у провинцији и који своју свакодневицу проводе на сасвим другачији начин, у односу на "брзи живот" у узаврелим градским срединама.

"Ово је омаж и Гордану Михићу, Павлу Вујисићу и Миодрагу Петровићу Чкаљи. То што су они радили, то је огромна хипотека и огроман баласт уметнички, естетски и телевизијски који су нам оставили, са којим ми нећемо моћи да се носимо, ја сам тога потпуно свестан, али то не значи да не треба да пробамо да урадимо нешто што је омаж, што ће додатно да нас подсећа на њих, што ће додатно да нас подсећа на један социјални тренутак који је био тих седамдесетих а затим и у каснијим годинама. И Павле Вујисић, и Гордан Михић и Миодраг Петровић Чкаља они су постали легат овог народа и ове државе, и то је у том смислу недодирљиво, али нас то не лишава да не пробамо да ми испричамо нашу причу. То је опште место постало када кажеш "мали људи", али стварно правимо причу о једноставним, обичним, малим људима којима је нечије мало, огромно и велико и недостижно. А то јесте живот који живимо, живот који овде траје деценијама и то јесте живот који је потребан публици којој желимо да се обратимо", истиче Ненад Јездић.

У овој серији, поред седам главних улога (а то су Жића и Баја, Жићина жена Дара, Жићин отац Грча Јарац, Дарина сестра Сека и две несуђене Бајине супруге Силвана и Ђерасима) учествује више од 100 глумаца.

Жићу игра Тихомир Станић, а Бају - Ненад Јездић. У бројној глумачкој екипи, између осталих, су и Бранислав Зеремски, Наташа Марковић, Данина Јефтић, Паулина Манов, Ива Илинчић, Бојан Димитријевић, Небојша Илић, Небојша Миловановић, Дара Џокић, Марко Гверо ...

Серија настаје у продукцији РТС-а и Телекома Србије, а извршни продуцент је Нира Про.

 

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару