Синиша Павић се враћа на ТВ екране са „Јунацима нашег доба“

Публика која се ужелела ликова и заплета Синише Павића неће морати још дуго да чека на његово ново остварење. У току је снимање серије „Јунаци нашег доба“. У питању је социјална комедија са више од 50 великих улога, то јест ликова из свих слојева данашњег друштва.

На Копитаревој градини у Београду одиграва се главна радња серије Јунаци нашег доба. На челу екипе која, ових недеља, вредно ради на екранизацији текста Синише Павића, налази се редитељ Михаило Миша Вукобратовић.

„Сваки посао са Синишом је изазов зато што он врло пажљиво и педнатно ради свој посао, па се и ми трудимо да тако радимо. Ово је било посебно, пошто мислим да ништа није радио шест година, практично од Беле лађе. Ово је очигледно и за њега био изазов велики да у 76. години почне да пише поново. Никада он није ни престајао“, објашњава редитељ.

Прва сезона серије, оцењује Вукобратовић, биће изузетна по садржини јер је Павић овог пута обухватио све друштвене слојеве, веома широку лепезу ликова, то јест преко 50 великих улога. Радња се дешава у Београду данас, овде, са свим проблемима и изазовима које ово време и друштво носи у себи.

„Реч је о социјалној комедији, али и социјалној драми и једној друштвеној критици и озбиљној анализи нашег друштва данас", истиче Вукобратовић.

У екипи су врло млади глумци у великим улогама, али и доајени српског глумишта.

„Врло је важно направити добре односе на сету, важна је подела јер глумци носе серију и доносе гледаоцима. Они треба да гурну у први план све оно што ми радимо“, нагласио је редитељ серије.

Ева Рас тумачи улогу баба-тетке Стане.

„Рекла бих да нисам само сарадник у екипи него и највећи фан Синише Павића, јер обожавам све што он ради. Мислила сам да после 60 година глумачке каријере за мене више нема тешке улоге, али Синиша је сад написао улогу која ми је врло тешка. Ова баба, Чучук Стана коју играм је паметнија од мене, а то је тешко играти“, истакла је прослављена глумица и похвалила редитеља и колеге глумце који јој помажу да изнесе ролу.

Бака која је нека врста хроничара, незадовољна је и нема добар однос са унуком.

„Ово је први пут да имам непријатељски однос са унуком и да више волим сестричину коју игра Марија Вицковић, него њеног сина“, објашњава Ева.

Унука игра Раде Маричић, млади глумац коме је ово прва улога.

„Средином априла сам имао дипломску представу, а мислим да је две-три недеље касније, почетком маја, почело је снимање. Улога Срђана ми је блиска јер сам и сам до скоро био у сличној ситуацији - завршавам факултет и питам се шта после, нема посла и ситуација је таква каква је. Срђан студира права и ради као конобар да би скинуо терет са мајке и са тетке, али размишља о томе да оде, да не живи овде“, објаснио је млади глумац.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару