Почело снимање нове сезоне "Војне академије“

На аеродрому у Батајници, пала је прва клапа пете сезоне серије "Војна академија“.

Сарадња на снимању серије Војна академија између Министарства одбране, РТС-а и продукцијске куће "Нира про" траје већ осам година. Данас је започето снимање нових десет епизода ове популарне игране серије.

"Чим нешто тако дуго траје, када се сарадња тако дуго одвија на обострано задовољство, онда то није случајно и није без разлога. Војска Србије је једна од највољенијих, најцењенијих и најпоштованијих институција у српском народу и велика је ствар када можемо да покажемо нашем народу, вашим гледаоцима, захваљујући Радио-телевизији Србије, како ми то живимо, шта радимо, како се развијамо. Ова сезона, колико сам обавештен, ће бити сезона у којој ће се много више инсистирати на војничком животу, где ће показати како то живе припадници Војске Србије. РТС и Војска Србије и Министарство одбране и јесу на истом задатку када је у питању очување оних темељних, традиционалних вредности, које наш народ заиста чине као народ“, наглашава Александар Вулин, министар одбране Републике Србије.

Генерални директор Радио-телевизије Србије, Драган Бујошевић, истиче да је ово већ трећи наставак Војне академије у последње четири године.

"Оно што нас највише радује је да серију гледају пре свега млади људи између 13 и 20 година. У то смо могли да се уверимо и када је филм приказан у Центру "Сава“. Али, ово је једна од пет серија коју ми у овом тренутку снимамо. Снимамо још и Кости, Јужни ветар, Пси лају ветар носи и Мама и тата се играју рата. Пре неки дан смо завршили серију Група и ускоро почињемо снимање још две серије. Тако да остајемо лидер у производњи серијског програма“, додаје генерални директор РТС-а, Драган Бујошевић.

Емитовање пете сезоне серијала Војна академија се може очекивати на пролеће наредне године. И у новој сезони гледаоци ће се дружити са ликом Марка Клисуре кога тумачи Иван Михаиловић.

"Лик Клисуре већ дуго година се развија колико и ја као глумац. Чак, мислим да више знам о Мирку Клисури него о самом себи. Ја сам се саживео са тим карактером, и са овом пистом, и са овим авионима. Морам да кажем да јако волим ову серију, волим ове људе и волим што сам овде. Мислим да је важно што смо ми узор младим генерацијама и што нису неки други људи који то нису заслужили. Мислим да је са овом серијом дошло и неко ново време, време правих вредности“, каже Иван Михаиловић.
У петој сезони Војне академије ће се појавити и нови кадети. Једаног од њих тумачиће и млади Ђорђе Крећа коме ће се придружити још двоје колега, Павле Менсур и Јована Миловановић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару