РТС и "Босонога" данас на Мањачи

Иза екипе серије "Кости" већ је једанаест снимајућих дана, а неке од продукцијски најзахтевнијих сцена забележене су данас на подручју Мањаче. Овај дан протекао је уз додатну публику - представнике Радио-телевизије Србије, копродуценте серије "Кости", на челу са генералним директором Драганом Бујошевићем, али и бројне друге новинарске екипе.

Серија "Месо" је изванредна и мислим да је то једна од најбољих ствари коју је РТС урадио у протекле четири године. Квалитет "Меса" је био заправо разлог зашто смо одлучили да наставимо сарадњу. Када су нам из "Босоноге" понудили нови сценарио, ми смо то прихватили, а успех првог дела трилогије нас је уверио да треба да радимо даље", поручио је Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а.

Према речима Бранкице Јанковић, продуценткиње серије, овако велике пројекте могуће је реализовати искључиво уз огромну подршку какву је РТС пружио "Босонога продукцији".

"Велику захвалност за прилику која је указана нашој продукцији дугујемо РТС-у и господину Бујошевићу. Нажалост, овакве прилике су јако ријетке, тако да је на нама још већа одговорност за пројекте на којима радимо. На "Костима" смо искорачили, како у продукцијском тако и креативном смислу. Годину дана смо се припремали за снимање, а свака минута у наредна три мјесеца је детаљно испланирана. Ништа није препуштено случају, тако да очекујемо да ћемо гледаоцима донијети једну од најбољих серија у региону", истакла је Јанковићева.

Иако радњу серије и даље држимо у тајности, данас смо открили већину глумачке поставе, па су новинари имали прилику да разговарају са неким од најистакнутијих глумаца - Јовом Максићем, Дејаном Аћимовићем, Александром Бланићем и Жељком Еркићем.

Јово Максић, који тумачи једну од главних улога, нагласио је да није само реч о локалној причи, јер се ситуације из серије дешавају свуда око нас. "Ово је једна социјална прича у којој се прожима више људских карактера и судбина, а у центру су двојица ликова по имену Коста. Тај мој лик се сналази, као Алиса у земљи чуда, и покушава да плива у узбурканој води док се неке ствари не уплету у његов живот. Он тада, просто, не види други излаз осим да се супротставља таквим појавама", навео је Максић.

Серија "Кости", други је део трилогије о граду Бањалука, о људима који живе у послератном хаосу, систему у којем су потпуно разорене и породичне и друштвене и културне вредности. Сценарио потписује Никола Пејаковић, режију Саша Хајдуковић, продукцију Бранкица Јанковић, док су директори фотографије Саша Петковић и Драган Радетић. Снимања се настављају све до почетка јула, а гледаоци у региону ће нову бањалучку причу на телевизијским екранима пратити наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару