Почело снимање ТВ драме "Анђела"

У сарадњи Радио-телевизије Србије и Факултета драмских уметности у Београду, данас је почело снимање телевизијске драме "Анђела", коју је по драми Стевана Копривице у сценарио адаптирала студенткиња драматургије Христина Митић. Драма се снима у периоду од 08. до 16. марта у студију ФДУ-а и на још неколико локација у Београду.

Комплетна реализација се одвија под супервизијом професора Горана Пековића, ментора овога пројекта, и уредника ТВ драме "Анђела" Марка Новаковића, одговорног уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма.

Драма "Анђела" је прича о нашим наравима и менталитету. О малим људима који се срећу у заједничкој болничкој соби и до смрти, као и истине о својој судбини, долазе суочавајући се с коначним искушењима сопствених живота. Ликови у драми пролазе кроз ситуације у којима није сасвим јасно шта сањају, а шта им се у стварности догађа. Кроз ову причу се прожимају усамљеност и пријатељство, грубост, нежност, љубав и смрт. Ради се, заправо, о комедији о умирању и пролазности.

Редитељ ТВ драме "Анђела" је студент на мастер студијама режије на ФДУ Александар Алексић, директор фотографије је апсолвент на смеру камере Урош Петров, а продуцентски посао преузела је студенткиња продукције Нађа Ђорђевић. Сценограф је Нађа Трајковић а костимограф Ања Врањеш, обе студенткиње Факултета примењених уметности у Београду. Композитор музике за ТВ драму је Дамјан Јовичин, студент Факултета музичких уметности у Београду. Монтажу, као и снимање и обраду звука, такође ће потписати студенти ФДУ-а.

Главне мушке улоге у овој ТВ драми поверене су искусним глумачким именима - Слободану Бештићу и Димитрију Илићу, главни женски лик тумачи млада глумица Исидора Грађанин, а као специјални гост у драми се појављује и глумац Светозар Цветковић.

У мају ове године планирано је снимање још једне ТВ драме које ће заједничким снагама реализовати РТС и ФДУ. Ради се о тексту нашег прослављеног писца Душка Ковачевића "Пролеће у јануару". И овај пројекат такође ће реализовати студенти неколико уметничких факултета из Београда.

Премијера телевизијских драма "Анђела" и "Пролеће у јануару" очекује се до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару