Почело снимање серије "Кости"

Након шест месеци припрема, први кадрови серије "Кости", пројекта који ће се реализовати у копродукцији Радио-телевизије Србије и "Босонога продукције" из Бањалуке, снимљени су данас у бањалучком насељу Нова Варош.

У наредна три месеца, на бројним локацијама, уз учешће неколико стотина статиста, као и истакнутих локалних и регионалних глумаца, припремаће се материјали који ће гледаоце, почетком следеће године, приковати уз телевизијске екране.

"Кости" су други део трилогије о граду Бањалука, о људима који живе у послератном хаосу, систему у којем су потпуно разорене и породичне и друштвене и културне вредности.

Након великог регионалног успеха - серије и истоименог филма "Месо", креативни тим, на челу са сценаристом Николом Пејаковићем, редитељем Сашом Хајдуковићем, продуценткињом Бранкицом Јанковић, те директорима фотографије Сашом Петковићем и Драганом Радетићем, поново удружује снаге на овом пројекту. Уредник серије је Марко Новаковић.

"Радујем се што ћемо у наредна три мјесеца имати прилику да радимо и стварамо, те што сам опет добио шансу да сарађујем са великим бројем талентованих и вриједних људи. Надам се и доброј срећи на снимању, јер сам сигуран да радимо нешто заиста вриједно и значајно", објаснио је редитељ, Саша Хајдуковић.

Према речима Бранкице Јанковић, продуценткиње серије, продукцијски тим је осмислио и припремио све до најситнијих детаља. "Изузетно сам поносна што смо успјели да, у овим тешким временима за културу, скупимо снаге и храбрости да се окушамо поново у овом изазовном и великом продукцијском подухвату, те да овај млади и талентовани тим људи има прилику да ствара у истим условима као њихове колеге у региону. Велику захвалност дугујемо господину Бујошевићу, цијелом тиму РТС-а са којим сарађујемо, прије свега на чињеници да су препознали наш ентузијазам и омогућили нам да дамо прилику многим младим људима из Републике Српске да покажу своје раскошне таленте", навела је Бранкица Јанковић.

"Кости", као и "Месо", важан су пројекат за Радио-телевизију Србије и "Босоногу продукцију", јер је овом сарадњом, на конкретан и високо професионалан начин, започета озбиљна прича о филмској и телевизијској индустрији у Републици Српској и настављена културна сарадња Бањалуке и Београда. Телевизијски подухвати попут ових уписали су Бањалуку на филмску карту, не само региона, него и света због бројних награда и учешћа на фестивалима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару