Снима се нова РТС-ова серија „Група“

„Група“ је назив наше нове серија која се управо снима у Београду. Реч је о амбициозно замишљеној серији у којој се преплићу жанрови и друштвене групе, али су у средитшу приче млади и то тинејџери. Уз познате глумце, „Група“ ће представити нова лица, а аутори кажу циљ им је висок – да буду нови „Сиви дом“.

Како се изборити у суровом свету, када си млад и на животној прекретници – oво питање поставља нова РТС-ова серија Група.

„Као што серија каже, прича је о супротсављању група и борбе кланова, мафије, полиције и мафије и клинци који су колатерална штета“, каже редитељка Јелена Гавриловић.

Креатори серије су Урош Томић и Драган Ђурковић, који су, како би што веродостојније осликали причу и време, окупили сценаристе и редитеље различитих генерација.

Сценарио за Групу су развили Катарина Митровић, Дуња Матић, Страхиња Маџаревић, Мирјана Новаковић, Ђорђе Милосављевић и Гвозден Ђурић. Режију потписују Јелена Гавриловић, Иван Стефановић, Немања Ћеранић, Слободанка Радун.

Редитељ Урош Томић каже да дуго нисмо имали тинејџерску серију, односно тинејџ драму.

Глумац Војин Ћетковић објашњава да се обрађује један распрострањени феномен у нашој земљи, као што је дрога међу малолетницима и у школама.

Он тумачи лик искусног инспектора који се бави дечјом наркоманијом и не преза ни од чега. Главни лик је Гаги, инспектор коме је угрожена репутација, а приватан живот несређен.

„Овде је реч о типу који залази у друге ресоре. Покушава да промени свет, али видећемо да ли ће то да успе“, каже глумац Игор Бенчина.

Уз проверена имена, серија ће представити нову генерацију глумаца и натуршчике. Аутори очекују да Група скрене пажњу на то колико је породица данас важна, али и да, у маниру најбољих крими-серија, привуче широки круг гледалаца који ће после сваке епизоде да поставе питање - „Ко је то урадио?“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару