„Играј за завичај“ од марта на РТС-у

Почело је снимање новог квиза РТС-а под називом „Играј за завичај“. Уз такмичаре, музичаре и водитеља Слободана Шаренца, ту су и бројни навијачи који долазе аутобусима из различитих градова Србије.

Играј за завичај је јединствен шоу-програм такмичарског типа, у коме представници 24 града понекад морају и да запевају. Сви су прошли Менсине и специјалне меморијске тестове, а само такмичење има два круга квалификација, полуфинале и финале.

Водитељ квиза Слободан Шаренац каже да ће квиз бити разноврстан.

„Имамо свега – добру публику, одличне такмичаре, добре и занимљиве игре. За неке такмичаре су тешке, за друге нису“, наводи Шаренац.

„Биће музике, певача, гостију, плесних нумера, свега што један вечерњи шоу-програм треба да садржи“, додаје Шаренац.

„Од водитеља квиза захтева се концентрација – да се не претера и задовољи форма, а са друге стране ту је и шоу-програм“, указује Шаренац.

У свакој од укупно 12 емисија, за завичај ће играти четири такмичара из исто толико градова. Своје знање и умеће показаће кроз 10 игара, а два најбоља такмичара пласирају се у следећи круг.

Победник емисије осваја 100.000 динара, које преноси у следећи круг такмичења, и још толико даје у добротворне сврхе у свом граду.

„Важна је пажња“, „Градовање-радовање“, „Пантомима“, „Асоцијација“, „Музичка спајалица“, само су неке од игара у којима такмичаре бодре навијачи из његовог града.

Огњен је са друговима дошао из Пирота да навија за брата Алексу, који се у четвртој емисији борио са такмичарима из Крушевца, Зрењанина и Јагодине.

„Дали смо све од себе у бодрењу нашег друга, односно мог брата. Потрудили смо се да будемо најјачи“, каже Огњен.

Алекса напомиње да је већ био у Слагалици и да му није први пут да се такмичи у квизу: „Било је веома дуго и захтевно снимање са великим бројем игара“.

„На крају ми је мало попустила концентрација. Доминирао сам у играма у којима сам то и очекивао као у игри 'Рачунаљка-преметаљка', где је потребно упамтити бројеве и слова“, наводи Алекса.

Други такмичар каже да му је то било прво искуство у квизу и да су му најтеже пале музичке спојнице.

Победник квиза може да освоји чак два милиона динара. Ко ће то бити, сазнаће гледаоци РТС-а који буду навијали или сами себе проверавали испред малих екрана недељом увече већ од марта.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару