Снимање првог дечјег мјузикла на РТС-у по песмама Николе Чутурила

Четрнаест ауторских композиција (музика и текст) Николе Чутурила рађених за ТВ серијал Штимофонија /РТС/2006, и ТВ серијал Nebojša Čelik show /РТС/2018, саставни су део музичке компилације које ће бити објављена у новембру у издању ПГП-РТС.

Седам нумера из серијала "Штимофонија" намењено је деци млађег узраста и тематски их уводе у свет музике док друга половина албума, такође 7 нумера из новог серијала "Nebojša Čelik show" чија ће премијера бити у октобру на Првом програму РТС-а; тематски обрађује карактеристичне адолесцентске страхове. У новом аранжману и продукцији, уз извођење чланова хора Колибри и Дечјег хора РТС-а под управом диригенткиње Љиљане Ранђеловић певају и наши познати глумци Слободан Бода Нинковић, Драган Мићановић, Иван Јефтовић, Слободан Бештић, Тамара Алексић као и сам аутор Никола Чутурило.

У склопу издања биће штампана дизајнирана књижица са текстовима аутора уз илустрације нашег познатог карикатуристе Душка Петричића који ради и илустрације за уводну шпицу. Управо је овај албум био инспирација младом а већ афирмисаном редитељу и сценаристи Стевану Филиповићу (редитељ филмова "Шејтанов ратник", "Шишање", "Поред мене") да напише сценарио за дечји мјузикл чије снимање је у току под његовом редитељском палицом и у њему поред поменутих глумаца игра и део глумаца из филма "Поред мене" Славен Дошло, Никола Глишић, Растко Вујисић и други као и Светлана Бојковић, Зинаида Дедакин, Оливера Викторовић...

Највећи део снимања одвија се у ходницима и учионицама Пете београдске гимназије уз учешће бројних статиста и ангажман кореографа из групе "Smooth Mafia" и кореографкињама балетских сцена Хелене Ћелап и Саре Тасић а наставак снимања је у студију VIII на Кошутњаку. Премијера овог првог играног мјузикла за децу, биће у оквиру нашег Новогодишњег програма.

Директор фотографије је Дејан Трајковић Ристић, извршни продуцент је Ана Тодоров, сценограф Мира Андрејевић, костимограф Ирена Белојица, уредник Наташа Дракулић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару