Радош Бајић снима нову серију – „Пси лају, ветар носи“

Данас је у београдском насељу Маумау у Макишу пала прва клапа нове телевизијске серије „Пси лају, ветар носи“, аутора Радоша Бајића, у продукцији Радио-телевизије Србије и „Контраст студија“, у режији Јелене Бајић-Јочић.

Аутор најгледаније и најдуже ТВ серије РТС-а Село гори, а баба се чешља, Радош Бајић, са 11 епизода новог драмског серијала под називом Пси лају, ветар носи, открива нам непознати и контроверзни урбани свет предграђа и рустикалне београдске периферије.

Смештајући своју причу на Стражевицу, у Раковицу, Ресник, Остружницу, Сремчицу и Орловачу, аутор у епиценатар своје и наше пажње поново ставља мале, обичне људе. Овога пута оне који су недавно напустили своје домове и који су се трбухом за крухом, у потрази за бољим животом, насукали на ободе великог града, да ту потраже срећу – и комад хлеба...

Како прегурати наредни дан? То је питање које свакодневно себи постављају јунаци ТВ серије Пси лају, ветар носи. Ношени невољама и сновима о бољем животу, они настоје да ухвате корак са пулсом великог града, да постану његов нераскидиви део и да изборе место под сунцем метрополе. У догађајима који су често на ивици апсурда и бизарности, наши протагонисти се, трагајући за егзистенцијом, срећу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарањима.

Симпатични, драги, добронамерни и комични, они ће засигурно завредети пажњу наших гледалаца и, верујемо, постаће вољени. По жанру елегична комедија карактера и нарави, поред порука које шаље гледалишту, наша нова серија жели и да забави и релаксира.

Проверену екипу филмских аутора и професионалаца који су реализовали многе успешне пројекте у копродукцији РТС-а и „Контраст студија“ (Contrast Studios) овога пута предводи млада редитељка Јелена Бајић-Јочић, која се претходно представила нашој публици веома успешном режијом играног филма и драмског серијала Лед.

Писац сценарија је Радош Бајић, директор фотографије Предраг Јочић, костимограф Ивана Несторовић, аутор маске и шминке Мирјана Стевовић, монтажер Стеван Марић, а сценограф Драган Мићановић. За потребе снимања ТВ серије Пси лају, ветар носи биће коришћена најсавременија филмска техника.

У серији је ангажован велики број познатих глумаца из Србије и региона, а међу њима: Тихомир Станић, који тумачи једну од главних мушких улога, затим Анита Манчић, чувена Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Борис Миливојевић.

Ту је и познати глумац из Македоније Данчо Чевревски, професор глуме на Универзитету у Скопљу, који ће после више од 20 година поново заиграти у српском пројекту, затим Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јефтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Ђорђе Ерчевић, Александар Срећковић Кубура, Ђорђе Ерчевић, Исидора Минић, Ненад Хераковић и многи други.

ТВ серија Пси лају, ветар носи ће у наредних десетак недеља бити снимана на широј територији Београда, почев од „круга двојке“, преко Земуна, до приградских насеља Остружнице, Стражевице, Железника, Миријева, Ресника...

Почетак емитовања планиран је за јесен 2017. године на програмима Радио-телевизије Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару