Ускоро стоти циклус Слагалице

Ускоро почиње снимање стотог циклуса квиза "ТВ Слагалица". За 24 године емитовања, приказано је више од шест и по хиљада емисија, у којима је учествовало око 4000 такмичара. Већ 17 година "ТВ Слагалица" је најчешће и најгледанија међу свим ТВ садржајима.

Јубиларни стоти циклус биће посебан, јер ће у њему учествовати најуспешнији такмичари у претходних 40 циклуса квиза ТВ Слагалица.

Слагалица је увек била и јесте квиз који поштује достојанство такмичара и регуларност игре. Да би тако било и овога пута, одржано је јавно одређивање редоследа такмичара. Уз чланове екипе најпопуларнијег квиза у Србији, одабиру редоследа такмичара присуствовали су учесници стотог циклуса и представници медија.

Такмичење у стотом циклусу обављаће се према нешто другачијим правилима.

Уобичајено, планирани број такмичарских емисија јесте 61. Такмичење се одвија према правилима куп система – четрдесет квалификационих за четвртфинале и још двадесет једна емисија од четвртфинала до финала. Осам најуспешнијих такмичара пласира се у четвртфинале.
Међутим, уколико се догоди да такмичар који је жребањем планиран да учествује у 40. емисији квалификација у тој емисији победи, такмичење се продужава за још две емисије, како би се утврдило ко ће ићи у четвртфинале. Тај учесник, у могућем продужетку, састаће се са такмичарем који је стекао услов за улазак у четвртфинале, али има најлошији резултат међу осморо пласираних.

Број узастопних победа једног такмичара ограничава са на пет, уместо досадашњих седам.

У игри "Слагалица", број бодова за свако слово у састављеној речи смањује се на један, уместо досада додељивана два бода.

Од четвртфинала, у везаним емисијама истог такмичарског пара резултат такмичења ће бити кумулативно приказан на екрану.

Емитовање стотог циклуса квиза ТВ Слагалица почеће 3. маја 2017.

Овде можете погледати редослед учешћа такмичара у стотом циклусу ТВ Слагалице
 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару