Село гори, а баба се чешља - До 101 епизоде

Под благословом Епископа Шумадијског господина Јована, у порти манастира Светих апостола Петра и Павла у прелепом космајском селу Неменикуће, у продукцији Радио-телевизије Србије и извршној продукцији Contrast studios-а, 10. маја 2016. године настављено је снимање петог циклуса најгледаније српске телевизијске серије "Село гори а баба се чешља", аутора Радоша Бајића.

Током наредна три месеца екипа серије ће снимати у околини Београда, затим у централној Србији и у долини Западне Мораве - у селима Кукљин, Богдање и Медвеђа.

Уколико се створе потребни услови, према плану снимања, почетком јула снимање се сели на Косово и Метохију, где ће пасти и последња клапа серијала, који ове године обележава и један велики и веома редак јубилеј. Наиме, пре 10 година, 6. октобра 2006. године, на променади у Врњачкој Бањи снимљени су први кадрови серије, која је у наредним годинама постала својеврсни друштвени феномен и постигла до тада незабележену гледаност и огромну популарност у Србији и у целом региону. Уз 89 до сада снимљених епизода, са петим циклусом и 12 нових, које се тренутно снимају, Село гори ће са 101 епизодом бити и најдужа српска телевизијска серија свих времена.

"Као да снимамо прве кадрове, толико је снажна наша мотивација да у нових 12 епизода гледаоцима пружимо најбољи могући играни серијски програм. Радујем се поновном сусрету са нашом милионском публиком, а посебно сам узбуђен због могућности да део серије снимим на Косову и Метохији", истиче сценариста, редитељ и тумач главне улоге Радош Бајић.

"Прошле јесени већ смо снимили материјал за нешто више од четири епизоде наше серије. Очекује нас још 50 снимајућих дана, од којих ће сваки бити велики изазов за продукцију јер радимо у веома тешким економским и финансијским околностима. Ипак, сигурни смо да ћемо, као и до сада, направити врхунски серијски програм који наша публика жељно очекује", изјављује Недељко Бајић, директор продукције Contrast studios.

Поред већ познате и веома популарне екипе јунака, коју предводе Милорад Мандић Манда, Радош Бајић, Љиљана Стјепановић, Олга Одановић, Мирко Бабић, Ненад Окановић, Недељко Бајић, Марија Петронијевић, Сузана Манчић, Феђа Стојановић, Нела Михаиловић, Иван Вучковић, Мирољуб Трошић - Ђода, Никола Џамић, Апостол Апостоловић, Даница Тодоровић, у петом циклусу серије "Село гори а баба се чешља" видећемо и мноштво нових улога, које између осталих тумаче: Јелена Гавриловић, Милена Предић, Снежана Савић, Драган Вујић Вујке, Франо Ласић, Бранко Јанковић, Растко Петровић, Миленко Павлов, Јелена Мила, Саша Јоксимовић, Душко Премовић, Душица Новаковић и многи други.

Директор фотографије је Предраг Јочић, аутор костима Ивана Несторовић, монтажер Стеван Марић, композитор Александар Сања Илић, сценограф Драган Мићановић, главни организатор Марија Драјић, помоћник редитеља Иван Зацеро и извршни продуцент Јелена Бајић-Јочић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару