Радошу Бајићу признање драмских писаца

Аутору серије "Равна Гора" Радошу Бајићу биће додељена специјална Повеља за допринос слободи стваралаштва у тумачењу новије српске историје, једногласно је одлучило Председништво Удружења драмских писаца Србије. Бајић је отворио питања о најосетљивијем периоду српске историје, наводи се у саопштењу.

Председништво Удружења драмских писаца Србије донело је једногласну одлуку да драмском писцу и редитељу Радошу Бајићу додели специјалну Повељу за допринос слободи стваралаштва у тумачењу новије српске историје.

Бајић је признање добио као аутор игране серије "Равна гора", реализоване у копродукцији Радио-телевизије Србије и продуцентске куће "Контраст Студиос", саопштила је та компанија.

Стварајући сценарио за ТВ серију "Равна гора", који је плод вишегодишњег рада и темељног истраживања, Бајић је отворио питања о најосетљивијем периоду српске историје и међусрпског рата од 1941. до 1945. године.

У саопштењу се истиче да се "овом причом први пут, из историјски тачног и објективног угла, говори о трагици српског народа 1941. године и о аутентичним протагонистима те велике трагедије, без идеолошких предрасуда, без амбиције и намере да се створе нове поделе, да се равногорци претворе у анђеле, а да партизани буду демонизовани и каљани, истинито се приказују беспућа и национални суноврат српског народа у време Другог светског рата".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво