Тајна порука

Ако желите да некоме напишете неку тајну поруку, а не знате како се то ради, Осман вам то открива у новој епизоди „Плаве птице“!

За овај тајни експеримент, потребно је:

- 1 папир из школског блока

- четкица за ликовно

- пола лимуна

- 1 чаша

- упаљач

- помоћ родитеља

Прво исцедите лимун у чашу. Онда умачите четкицу у ову течност и њоме испишите своју поруку на папиру. Умачите четкицу више пута, за сваку цртицу или слово. Порука се, наравно, не види, али полако.

Када сте исписали своју поруку лимуновим соком, оставите је да се мало осуши, а затим дајте родитељима да доврше посао. Кажите им да пажљиво загреју пламеном упаљача вашу поруку, али са друге стране папира. Морају бити веома обазриви како се папир не би запалио и за ово ће им требати нешто времена.

И шта се дешава - порука постаје видљива, а ви прави мађионичар! Драги другарићи, надамо се да ћете се добро забавити овим експериментом, а ако откријете нешто ново, шаљите нам на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад...

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво