Воћо-пудла

Сећате се како смо направили миша од ротквице? Е сада правимо пудлицу од крушке и грожђа! Звучи вам немогуће? Пробајте и сами!

За овај пудличасти експеримент, потребно је:

- 1 крушка

- 1 грозд белог грожђа

- 1 зрно црног грожђа

- нож

- чачкалице

- 2 зрна бибера

- присуство родитеља

Најпре своје воћкице добро оперите. Затим, ољуштите крушку, али само до пола и то са оне уже стране. У овоме би требало да вам помогне неко старији и зато их лепо замолите да буду ваши помоћници.

Када сте то урадили, изломите све чачкалице на пола и на сваку од њих набодите зрнце белог грожђа. Онда те ваше чачкалице са зрнима грожђа забадајте читавом неољуштеном повшином крушке. То су локнице ваше пудле.

Сада још преостаје да направите њушкицу и очи. За очи ће вам, наравно, послужити бибер. Само направите врхом ножа две рупице и у њих ставите зрна. Онда узмите зрно црног грожђа и забодите га на петељку ваше крушке. Не изгледа ли као савршена њушкица?

А сада - послужите се својом воћном пудлом! Драги другарићи, надамо се да ћете се добро забавити овим експериментом, а ако откријете нешто ново, шаљите нам на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад...

Лет, лет! 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво