Снешкићи

Када дође зима и пожелите да направите Снешка Белића, а нема снега, обично будете тужни или, пак, љути. Е па, више немојте! Осман, Борка и Боки су измели посебне Снешкиће, за које вам није потребан ни снег, а ни шаргарепа!

Шта вам је онда потребно?

- бела празна флашица јогурта (скините етикету)

- бела пластична кашичица

- маркер за дискове (који се не скида)

- папир у боји, најбоље самилепљиви (обавезно наранџасти и још неки)

- лепак

- маказе

- родитељи (да помогну око сецкања)

Од свега овога можете направити 2 Снешкића - једног од флашице, другог од кашичице. Принцип је исти, само пажљиво пратите упутство. Најпре маркером нацртајте очи и уста ваших Снешкића. На флашици је глава ужи део, а на кашичици је глава сама кашичица (дакле, не дршка).

Затим, на папиру у боји нацртајте два шала и два шешира, а онда их изрежите. Један комплет је за Снешкић-флашицу, други је за Снешкић-кашичицу. Шешири могу бити различити, а уместо шала, може то бити и машна или који други детаљ за око врата. Онда то залепите на флашицу, односно кашичицу.

Сада, кад сте опремили Снешкиће, као да им нешто недостаје? Па наравно, носићи! Од наранџастог папира ирежите троуглиће и то залепите у пределу носа, баш тамо где иначе Снешку стављате шаргарепу. 

А онда на телу Снешкић-флашице доцртајте дугмиће и ваши Снешкићи су готови! Снешкић-флашицу можете да посатвите било где, а Снешкић-кашичицу можете да забодете у неку саксију, као украс.

Најбоље од свега је што свако може да направи Снешка по свом укусу - малог или великог, дечака или девојчицу, па чак и целу породицу Снешкића, уколико имате флашице разних величина. Ове Снешкиће можете некоме поклонити за Нову годину, а најлепше је то што се никада неће отопити!

Драги другарићи, ако откријете неки нови експеримент или трик, шаљите нам идеје на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад -

Лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?