субота, 14.12.2013, 13:57 -> 09:49
štampajОктопод-виршла
Виршла може да буде пржена, може да буде кувана, али може да буде и октопод. Да, да! Ма колико вам чудно звучало, припремите се да откријете како се прави октопод-виршла.
За овај специјални јестиви експеримент вам је потребно:
- 1 виршла
- 2 зрна бибера
- нож
- присуство родитеља
Ствар је врло проста. Узмете виршлу од које желите да направите октопода. Лепо је замолите да се претвори у октопода, а ако неће, онда пређете на следеће. Исечете виршлу по дужини тј. урадите попречни пресек, али тако да врх остане нетакнут. То значи да засечете само две трећине.
Затим, исечете још једном већ исечени део, такође по дужини, како бисте добили четири крака. Са четири крака, ваша виршла може да стоји на њима. Тачније, да седи. Само раширите краке-пипке и поставите виршлу у октопод-положај. Ако имате оштрији нож или већу виршлу, можете исећи и дупло више пипака, јер сваки прави октопод има 8.
И за сам крај, ваша октопод-виршла очекује да јој ставите и окца. Наравно, искористићете бибер! На делу виршле који је цео, издубите мале рупе ножем и у њих углавите по једно зрно бибера. И готово - ваш другарић виршла је постао октопод! И немојте да вам буде жао да га поједете!
Драги другарићи, ако откријете неки нови експеримент или трик, шаљите нам идеје на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад -
Лет, лет!
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар