субота, 19.10.2013, 14:04 -> 14:26
štampajЈабука - краба
С обзиром да је 20. октобар Светски дан јабука, а да се Светски дан јабука слави јер нас јабуке чувају од болести, Осман је решио да Борки докаже како јабуке могу бити и забавне, поред тога што су здраве.
Све што нам је потребно су:
1 јабука
2 зрна бибера
1 ножић
присуство родитеља
А сад - крећемо! Исечете прво јабуку на три дела, али тако да овај први буде мало мањи од трећег. Онда тај већи део исечете на пола, јер ће то бити тело ваше крабе. Затим сваку половину исечете на ситне режњеве поређате зракасто.
Затим узмете средњи део и исечете га на три дела. Овај део са семенкама баците, јер вам није поптребан, а преостале делове исецкате као неке планине или круну. То ће бити кљешта ваше крабе. Ако вам буде превише дебело, пресеците на пола. Затим, поређајте кљешта у продужетку зракастог тела.
А сада, сам финиш! Пронађите онај први део, који вам је остао од почетка. На њега удените два бибера - то ће бити очи ваше крабе. Затим цео део ставите преко ваше краба-конструкције, као поклопац. И гле! Ваша краба је спремна!
Драги другарићи, надамо се да ћете се добро забавити овим експериментом и да ћете са слашћу смазати ову краба-јабуку. Не заборавите да је присуство маме или тате обавезно, а ако откријете нешто ново, шаљите нам на адресу Таковска 10, 11 000 Београд, за емисију „Плава птица", или на мејл plava.ptica@rts.rs. Можете нам писати и на facebook страници, а до тад - Лет, лет!
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар