„Немањићи“ у Сирогојну

Музеј Старо село у Сирогојну једна је од 80 локација на којима се снима серија „Немањићи – рађање краљевине“. У једном од највећих пројеката у историји РТС-а по сценарију Гордана Михића и режији Марка Маринковића учествује 220 глумаца и 2.700 статиста.

Немањин двор на самом уласку у старо златиборско село. Испред и око њега коњаници, властела, народ - глумци и статисти и сви они иза камере. Немањићи у Сирогојну, девета недеља снимања.

Војин Ћетковић, који глуми Стефана Првовенчаног, каже да су највећи изазови били јахање у пуној ратној опреми и тежина мачева и штитова. Међутим, како каже, ниједног тренутка није било напорно, већ опуштено и изазовно.

Иако их деле векови, двор од дрвета сложио се са златиборском брвнаром.

„Реконструкција Немањиног двора, сама сценографија се одлично уклопила у амбијент музеја, а што се тиче рада целе екипе, заиста се уклопила у рад музеја. Много је оних који се пред камерама не виде, а важан су сегмент приче“, објашњава Светлана Ћалдовић Шијаковић, в.д. директора музеја.

„У оваквим ситуацијама цела обука иде много брже, али и ми и глумци смо свесни ризика и задатка, па убрзавамо неке ствари. Стварно дају максимум од себе и труде се да ураде најбоље“, истиче Марина Гуњача.

После Сирогојна екипа Немањића сели се у Смедерево па у Херцеговину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво