Свечано обележен завршетак снимања „Немањића“

Последња клапа историјско-драмско игране серије „Немањићи – Рађање краљевине“ свечано је обележена. Била је то прилика да РТС представи важност пројекта који ће темељне вредности, тада створене, представити данашњим генерацијама.

Бројна глумачка, продукциона и екипа сарадника не крије задовољство што чине део јединственог историјског пројекта.

„Мислим да је серија о Немањићима догађај сам по себи. Коначно после деценија се неко сетио да направи серију на тако значајну тему“, сматра глумац Предраг Бјелац.

Глумица Дубравка Мијатовић са нестрпљењем чека да види како ће серија изгледати, јер, како каже, има све услове да буде добра.

Први човек наше куће Драган Бујошевић и редитељ Марко Маринковић захвалили су се свима који су помогли снимање серије Немањићи - Рађање краљевине.

„Огромна екипа је радила врло предано, врло одговорно са много љубави и енергије и ми смо им на томе бескрајно захвални. Захваљујем се и свим оним људима који су нам помогли на хиљаду начина, који су нам уступали локације на којима смо снимали“, истакао је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

Према речима редитеља Марка Маринковића, резултат је један велики колаж мелодрамских тренутака. „Имамо најбитније историјске тренутке нашег народа, а, опет, испричане савременим језиком“, нагласио је Маринковић.

Серија Немањићи - Рађање краљевине језиком бројки: 100 дана снимања, 222 глумаца, 2.700 статиста и 230 локација све то стаће у 12 епизода. Прва ће, на програму РТС-а, премијерно бити приказана крајем године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво