„Немањићи“ данас на Калемегдану!

Снимање нове игране серије РТС-а „Немањићи – Рађање краљевине“, по сценарију Гордана Михића и режији Марка Маринковића, о српској династији која је владала два века, настављено је данас на Калемегдану.

Екипа серијала, којим ће бити обухваћен период од рођења великог жупана Стефана Немање, родоначелника династије Немањића, до смрти Уроша Нејаког током тродневног снимања на Калемегдану забележиће сцене на двору Кулина бана.

„Ово је 31. снимајући дан, што ће рећи да смо трећину снимили, чека нас још две трећине, али да кажем већи део посла, велике битке и те ствари урадили смо једну, сада радимо другу наредних дана, и сада имамо ове мултипликације које су веома захтевне“, истиче продуцент Мишко Стевановић.

Тумачење лика Стефана Првовенчаног поверено је Војину Ћетковићу, а његову усвојену сестру Рашку, глуми Нада Шаргин.

„Овде је дошао код свог рођака Кулина бана, и ова капија представља капију његовог двора, тако да он Стефану Првовенчаном и Рашки и Богдану пружа помоћ, неке савете, од којих ће зависити сутрадан прва круна Србије“, објаснио је Војин Ћетковић.

„Она је лепо написана као светао лик, као неко ко је подршка која има у себи доброте, која се преиспитује и која помаже другима“, прича о свом лику глумица Нада Шаргин.

Снимање серије о Немањићима трајаће до 5. августа, а почетак емитовања се очекује крајем године.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво