„Немањићи“ доносе причу о рату, романси, легенди...

Завршено је снимање историјско-драмске игране серије „Немањићи – рађање краљевине“, највећег пројекта наше куће који се тематски бави средњим веком. Све је почело 2015. године објављивањем анонимног конкурса РТС-а за драмско-играну ТВ серију о династији Немањића.

Одабран је сценарио Снови, испоставило се, Гордана Михића. Уследиле су опсежне припреме. Прва клапа пала је 15. марта ове године надомак манастира Студеница, а последња 10. августа у Добановцима.

Путевима Немањића бројна глумачка и техничка екипа заустављала се на 230 аутентичних локација.

Глумац Младен Нелевић, који у серији Немањићи – рађање краљевине тумачи лик Стефана Немање, каже да је било лако радити са добро организованом екипом и са добрим сценаријом.

„Трудио сам се да од Стефана Немање направим обичног човека, који има своје проблеме породичне, државне. И сам сценарио и језик нуде једноставност, нисмо били затрпани неком важношћу те теме и да носимо поред наших задатака глумачких то бреме важности и значајности, него смо се трудили да направимо обичне људе са емоцијама, проблемима“, објаснио је Нелевић.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а Небојша Брадић открива шта све доноси прича о српској средњовековној држави: „Политичку димензију, личну драму, братоубилачки рат, романсу, легенду – све оно због чега ће различите генерације телевизијске публике пратити ову серију. Наша намера је да наставимо да трагамо кроз српски средњи век и верујемо да ће уз добар пријем публике и уз начин на који ћемо ми то припремити у наредним годинама бити исто овако великих и важних прилика.“ 

Како се стварала српска држава и црква, публика ће видети кроз 12 епизода. Премијерно емитовање прве планирано је крајем године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво